Onze categorieeën

DIY-ideeën voor je studentenkamer

Hobby en Vrije tijd, Huis en inrichting, Huizen en kamers

shutterstock_77191975

Er is al genoeg geschreven over het vinden en inrichten van je studentenkamer. Maar als je van je kamer echt een originele, eigen plek wilt maken, is het leuk om een beetje creatief te werk te gaan. Eerder kon je al over wat doe-het-zelf-ideeën lezen voor verlichting in je kamer, maar je kunt natuurlijk overal wat van maken. Voor de blog van vandaag heb ik even rondgeneusd op YouTube en heb toen de volgende DIY’s voor je gevonden om je kamer op te leuken (alles in het Engels, helaas, maar het meeste wijst zichzelf). Je kunt het allemaal exact zo namaken of gewoon wat inspiratie opdoen en er dan je eigen draai aan geven.

1) Natuurlijke plankjes en hangers

In dit filmpje drie uitstal- en decoratie-ideeën voor aan de muur.
Misschien dat het stokje om sieraden aan te hangen niet door heel veel mensen gemaakt of gebruikt zal gaan worden, maar de hanger van touw en vooral het rustieke legplankje van een stuk 'natuurlijk' hout, zijn echt leuke, praktische en mooie oplossingen, die in veel kamers tot hun recht kunnen komen.

2) Bedframe van pallets

Praktisch en erg low budget, deze geïmproviseerde bedbodem. Natuurlijk zijn er (heel) voordelige slaapoplossingen voor op je studentenkamer, maar als je 'gewoon' voor een matras hebt gekozen, zou je er toch iets extra's aan toe kunnen voegen. Misschien vind je het er wel niet zo mooi uitzien, zo'n los matras in de kamer, of vind je het niet prettig om zo laag te liggen of in- en uit bed te komen. In dat geval kun je heel eenvoudig zelf een bedbodem 'regelen'. Scoor een paar pallets - dat kan voor heel weinig, soms zelfs voor niets - schuur ze, geef ze een likje verf, even laten drogen... en je bedbodem is klaar.

3) Pennenbakje, plastic schaaltjes

Ja, zelfs mannen maken DIY-filmpjes... De hangertjes van glazen flesjes (item 2) mag je negeren, maar het eerste, inderdaad doodeenvoudige, idee voor een pennenbakje is verrassend stijlvol; het past mooi bij het plankje uit het eerste filmpje. Het derde idee uit het filmpje - waarbij je schaaltjes maakt met behulp van plastic kraaltjes die na verhitting aan elkaar gaan kleven - is ook best geinig, maar doet iets goedkoper en kinderachtiger aan. Het zou al schelen als je gewoon één (subtiele) kleur kiest.

4) Versierd nachtkastje/bijzettafeltje

Nog een oersimpel idee, maar wel iets dat voor een bijzondere extra touch zorgt. Als je twee simpele vierkante bijzettafeltjes hebt, is het halve werk al gedaan. Bevestig het blad van één van de tafeltjes aan de (onderkant van de) poten van het andere tafeltje en je hebt al meteen een soort nachtkastje. Timmer dan een zooi meubelnagels - van die brede sierpunaises - op de zijkanten, en je hebt ineens een groovy kastje in je kamer. Uiteraard kun je ook andere versieringen bedenken om het kastje helemaal 'eigen' te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Verhuizen na kopen nieuw huis: waar moet je aan denken?

Huis en inrichting
Vervelend, hè, zo zonder internet en warm water in je nieuwe huis; maar er is nog meer te regelen. Een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd, dan gaat het nu echt gebeuren. Een nieuwe stap in je leven, wonen in een andere omgeving, een nieuw huis om echt je thuis van te...
Lees verder

Kooptips: ken je buurt

Huizen en kamers
Een huis kopen in een onbekende buurt is een gok; neem dus veel ‘kijkjes bij de buren’. Als je een huis gaat kopen, kom je in veel gevallen in een buurt terecht die je (nog) niet door en door kent. In ieder geval is het fijn - bijvoorbeeld gezien de...
Lees verder