Onze categorieeën

De weelderige handel die Pasen heet

Feest, Feestdagen, Hobby en Vrije tijd, Kleding, Kopen, Pasen

phaaskuikenpakken

Wist je dat Pasen een eigen rubriek heeft op Marktplaats? En da’s bepaald geen luchtkasteel: in de aanloop naar de Paasdagen vult die rubriek zich in rap tempo met tafelversiering, paashazen, vakantiehuisjes, paastakken en eierwarmers.

Op het moment dat ik dit schrijf staan er al 2.921 Paas-advertenties online. Ik heb er vanavond gretig doorheen gebladerd. Juweeltjes zitten erbij. Zo kwam ik een advertentie tegen van een stel dat zichzelf verhuurt als paashaas. In twee varianten welteverstaan. Variant één is het bekende mascottepak, waarbij ook het hazenhoofd onderdeel uitmaakt van de vermomming. Bij variant twee is het gezicht van de acteurs geschminkt en zichtbaar, waardoor je ook daadwerkelijk met de paashaas in gesprek kunt. Ik heb dan weliswaar geen tuincentrum of braderie, maar door het enthousiasme en de overtuiging waarmee de aanbieder mijn paasfeest onvergetelijk wil maken – ‘U zegt het maar en wij maken het werkelijkheid voor u!’ – had ik bijna een paashaas gehuurd.

‘Gratis snoeihout voor op het paasvuur’

Een zeer creatieve advertentie vond ik die van een mevrouw die snoeihout voor op het paasvuur in de aanbieding heeft. Helemaal gratis en voor niks. Ik vind het een gouden greep. Waarom zou je op zaterdag naar het afvalpunt rijden met een aanhangwagen vol afgezaagde berkentakken als je ook iemand bereid kunt vinden de takken uit je achtertuin te komen halen. Of wat dacht je van een partij van 11 keer Christus aan het kruis? Dat is nog een manier om de paasdagen door te komen, over beleving hoef je je dan geen zorgen te maken. Om de bestelling af te maken heeft de aanbieder overigens ook nog een partij van 8 keer de Matthäus Passion beschikbaar, mét een gratis dvd van EO’s The Passion.

Op pad tijdens de paasdagen

In de laatste dagen voor het paasweekend adverteren veel mensen met nog niet verhuurde vakantiehuisjes. Mocht je gebruik willen maken van zo’n aanbieding, bedenk dan dat er nog onderhandeld kan worden over de prijs. De aanbieders zullen er op gebrand zijn hun huisje nog te verhuren en met minder dan een week te gaan, hebben geïnteresseerden een goede uitgangspositie. Verder zijn het vooral veel advertenties van paasdecoraties die de categorie vullen. Van uiteenlopende versiering voor in de paastak tot zelfgemaakte eierwarmers of kunstwerken waarin kippen, hazen en kuikentjes het onderwerp zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan - na onze succesvolle vorige autodeal top 5 - snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis
Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal...
Lees verder