Onze categorieeën

De 5 beste vaderdagcadeaus

Feest, Hobby en Vrije tijd, Ontspanning

vaderdag

Zondag is het vaderdag, hoog tijd dus voor wat last-minute tips voor een cadeau waarmee je papa een gelukkige man maakt.

Of eigenlijk is het gewoon mijn persoonlijke verlanglijstje. Betrapt. Maar dat neemt niet weg dat één van onderstaande tips waarschijnlijk een schot in de roos is; vaders blijven tenslotte (meestal) mannen en mannen houden er een vrij beperkte cadeauvoorkeur op na. Maar voordat ik mijn lijstje onthul: het ultieme vaderdagcadeau is natuurlijk het ouderwetse ontbijt op bed. Ja echt. Hoe ruw de bolster ook is, tegen een door mama en kind(eren) met zorg gekookt eitje en een glas versgeperste jus d’orange heeft zelfs de stoerste houthakker geen verweer. En daarna is het natuurlijk tijd voor cadeautjes. Of een iets groter cadeau, want als ik eerlijk ben, heb ik liever één groot cadeau waar ik superblij mee ben, dan een verzameling goed bedoelde kleinigheidjes. Enfin, hier komen mijn tips voor vaderdag:

1. Portemonnee

Een van de meest onderschatte fashionitems van de moderne man. Daar komt bij dat goede portemonnees zeldzaam zijn; verreweg de meeste zijn te groot. Bedenk dat mannen hun portemonnee in de zak dragen – in tegenstelling tot de damestas – en dus is een exemplaar ter grootte van een complete achterzak niet ideaal. De trend is: steeds kleiner. Ik heb zelf al jaren een model dat niet veel groter is dan de bankpassen die erin zitten. Kleingeld doe ik niet meer aan. Hij zit ook nog eens in dezelfde broekzak waarin ik mijn sleutels bewaar. Ergo: ik verbruik nogal wat portemonnees (en bankpassen!). Ik heb mijn oog nu laten vallen op een portemonnee met een lichtmetalen pasjeshouder binnenin. Ziet eruit als een ouderwetse leren portefeuille, maar je passen zijn veel minder kwetsbaar.

2. Drone

Iedere man die zegt dat hij dat hele gedoe over drones maar overdreven vindt, liegt. Wij hadden ooit op de redactie een radiografisch bestuurbaar helikoptertje; daar wilde dus iedereen mee spelen. De hele dag. Drones zijn de afgelopen jaren veel goedkoper geworden én makkelijker om mee te vliegen. Geef je vader of man aanstaande zondag zo’n quadcopter en je ziet hem de hele dag niet terug. Ik laat het even aan jou of dit cadeau daardoor afvalt, of juist niet.

3. Bordspel

Weet je nog, die eindeloze middagen dat we Monopoly speelden, of Risk, of Kolonisten van Catan? In een tijd waarin iPads en spelcomputers meer van ons vragen dan ooit, kan het geen kwaad om een keertje terug te gaan naar start. Geef papa een leuk bordspel en na zijn aanvankelijke teleurstelling (‘O nee, dit gaat me energie kosten…’), hebben jullie waarschijnlijk een middag waarop Facebook en Twitter er even helemaal niet meer toe doen. Game on!

4. Massage

Op vaderdag moet het in een ideale wereld even helemaal om papa draaien. Maar de praktijk is weerbarstig. Tijdens een massage komt de hele wereld even tot stilstand. Veel masseurs en wellness-centers zijn tegenwoordig ook op zondag aan het werk, dus je kunt de massage mooi laten aansluiten op het ontbijt op bed. Een ander voordeel van iemand een massage cadeau geven is dat je de massagesalon zelf uitzoekt: nu je toch binnen bent, kun je net zo goed voor jezelf ook een afspraak maken. Laat die warme stenen maar komen.

5. Barbecue

Die zag je niet aankomen, he? Een man een barbecue geven is een beetje hetzelfde als een vrouw een keukenmachine geven: hij is er ontzettend gelukkig mee en heeft geen moment in de gaten dat je hier met eigenbelang bezig bent. Je kunt hem ook zelf een bbq laten uitzoeken; sommige mannen willen graag betrokken worden bij zo’n belangrijke aankoop. Vind je een barbecue te duur, of heb je er al een? Denk dan aan een accessoire als een bbq-schort of -tang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder

Op autovakantie met een Donkervoort: vrijheid en lekkere bochtjes

Hobby en Vrije tijd, Vakantie, Verhalen, Zomer
Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie, meestal om geld uit te sparen. De auto is dan gewoon een manier om op je bestemming te komen. Pas bij aankomst kan het vakantievieren beginnen. Tenzij je, net als Roos en Yvo uit Zwolle, van de reis al een vakantie maakt....
Lees verder