Onze categorieeën

Carnaval in Amsterdam: wat doe je aan en waar ga je heen?

Feest, Kleding

shutterstock_242793055

Op 7 februari is het weer zover. In menig stad en dorp beneden de rivieren trekken de inwoners alles uit de kast om goed voor de dag te komen tijdens carnaval. Het van oorsprong katholieke feest (ook wel vastenavond) genoemd wordt dit jaar gevierd van zondag 7 tot en met dinsdag 9 februari. En niet alleen beneden de rivieren is carnaval een begrip. Inmiddels pikt ook een groot deel van de Amsterdamse horeca een graantje mee van dit jaarlijkse fenomeen. Zo kan ook ik, als Amsterdamse, ongegeneerd bier staan drinken in een hoempapa-polonaise, gekleed in een berenpak.

Carnaval in Amsterdam werkt dat wel? Zeker weten! Onlangs is Amsterdam zelfs omgedoopt tot Grootgragtegat, het carnavalsoord boven de rivieren. Ook krijgt de stad binnenkort zijn eigen Prins Carnaval toegewezen, al schijnt dit dan wel weer een Brabander te zijn. Maar als je in Amsterdam besluit carnaval te gaan vieren, wat trek je dan aan? Want om heel eerlijk te zijn, die dierenkostuums zijn niet zo heel origineel meer.

Verkleedinspiratie

Mocht je nu met je geliefde op carnavalspad gaan, of dat nu in de hoofdstad is of niet, ga dan eens voor een leuk duokostuum! Samen als Adam & Eva, Spongebob & Patrick of Popeye & Olijfje. Waarom niet?

Of ben je een echte Star Wars-fanaat? Dit is het moment om het te laten zien. Op Marktplaats kun je verschillende kostuums vinden van je helden. Verkleed je bijvoorbeeld als Stormtrooper, join the dark side en verschijn als Darth Vader (zie afbeelding), of herleef je favoriete klassieker als Jedi Knight.

vaderpak

Zelfgemaakt kostuum voor dummies

Hoewel het makkelijk is om een kant-en-klaar kostuum uit te zoeken, kun je ook overwegen om zelf je outfit in elkaar te knutselen. Succes gegarandeerd! Deze optie is vaak ook nog goedkoper trouwens en je kunt er alle kanten mee op! De basis voor een kostuum is zo gemaakt:

  1. Neem een grote kartonnen doos die in zijn geheel om je lichaam heen past.
  2. Zorg dat één zijkant open is (voor de benen) en de andere zijkant dicht (hier komt het hoofd doorheen).
  3. Maak aan weerszijden van de lange kant van de doos een gat waar je arm doorheen kan.
  4. Knip of snij als laatste nog een gat in de dichte zijkant, waar je hoofd doorheen past. Maak dit gat niet te groot, want de rest van de zijkant moet nog wel op je schouders rusten.

All set voor Carnaval?

Heb je je kostuum klaar? Dan heb je in Amsterdam verschillende opties om Carnaval te gaan vieren. In de Melkweg wordt 'Alaaf & Kicking, groots met een harde G' gevierd, in Amsterdam Roest weten ze subtiel te benadrukken dat er redelijk wat gedronken wordt tijdens het feest 'Knallen, kotsen, kruipen', in Panama kun je terecht voor een heus Amsterdamsch Carnaval en alsof dit nog niet genoeg is kun je ook nog aansluiten bij de wereldrecordpoging voor de langste polonaise ooit bij De Raad van 11 op de bekende Thuishaven locatie. Genoeg opties dus! Dus trek je beste pak aan en laat zien dat Amsterdammers ook kunnen carnavallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Met deze tips ga je tiptop naar Pinkpop… en andere festivals

Feest, Muziek en optredens, Ontspanning, Outdoor en buitenleven
Ja, het is alweer (bijna) tijd voor Pinkpop en de line-up is weer top! Echt niemand hoeft zich te vervelen, met tieneridool Justin Bieber, rapper Sean Peal, rockband Kings of Leon en Nederlandse topacts Kensington en Broederliefde. Of Guus Meeuwis als dat meer je stijl is. Maar je kunt ook...
Lees verder

Mijn Marktplaats Moment: ‘Ik had een keer tachtig kledingstukken tegelijk te koop staan.’

Kleding
Heb je ook je kast volhangen met truitjes, jurkjes en jasjes die je niet meer draagt? Heb je onmogelijke pumps met veel te hoge hakken, waar je eigenlijk vanaf wilt? Of zie je zelfs kans een bijzonder kledingstuk of paar schoenen met winst te verkopen? Roos uit Zwolle kan erover...
Lees verder