Onze categorieeën

Je woonkamer als fitnessruimte

Algemeen, Herfst

fitness_web

Met het terugzetten van de klok worden we ieder jaar weer bikkelhard geconfronteerd met het feit dat het toch echt klaar is met de zomer. In oktober kan het prachtig nazomerweer zijn; toch zeggen de wintertijd en de duisternis die daarbij komt kijken heel duidelijk: het gaat niet meer gebeuren.

Mooiweersporters naar binnen

Wat voor veel mensen vanaf dat moment ook niet meer gaat gebeuren is buiten sporten. Natuurlijk, er zijn altijd de echte die hards die zich niet uit het veld laten slaan door een regenbui, windkracht 8 of een temperatuur van rond het vriespunt. Maar de meeste mensen scharen zich in de categorie ‘mooiweersporters’ dus die zie je niet meer buiten. Maar wat moet je dan? De sportschool in? Tuurlijk, het is een optie, maar hoeveel mensen ken jij die de sportschool echt leuk vinden? Juist.

Thuis sportend de winter door

Thuis sporten is de ideale manier om de winter door te komen. Bovendien helpt het je in shape te zijn voordat het bikiniseizoen straks weer begint. En het goede nieuws is: je hoeft helemaal niet veel te doen. Iedere dag een half uurtje intensief sporten is al voldoende om je lichaam in vorm te houden. En het is makkelijk thuis te doen. Want ondanks de overtuiging van de meeste mensen dat cardio je gaat helpen aan het perfecte lichaam (dat bestaat overigens niet, maar dat terzijde), is het juist krachttraining die de vetverbranding in gang zet. Goed nieuws! Je hoeft dus geen gevaarte zoals bijvoorbeeld een crosstrainer op zolder te zetten, je hebt voldoende aan wat gewichtjes in de vorm van dumbells of halters. Als je na een tijdje klaar bent voor het zwaardere werk, kun je uitbreiden met een kettlebell. Voor de afwisseling, balans én buikspieren is een fitnessbal je ideale sportmaatje. En als het op een zondagmiddag een keer niet regent, ga dan lekker naar buiten, door het bos wandelen. Nederland is zo mooi in de herfst. Zorg alleen wel dat je al die fitnessattributen standby houdt, want niets is zo veranderlijk als het Nederlandse weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

VOORWAARDEN ‘Winactie Instagram Marktplaats’

Algemeen
  Deze voorwaarden (verder te noemen: de “Voorwaarden”) zijn van toepassing op de "Winactie Instagram" (verder te noemen: de "Actie"). De Actie wordt georganiseerd door Marktplaats B.V. De actieperiode is 18 juni t/m 30 juni 2018. Deelname aan deze actie is gratis. Deelname aan de Actie staat in beginsel uitsluitend...
Lees verder

8 excuses voor een (te) volle kledingkast

Algemeen, Kleding, Verkopen
Heb jij dat ook? Je kledingkast barst bijna uit zijn voegen, maar het komt er maar niet van om hem goed uit te ruimen: sterker nog, de stapels kleding worden alleen maar hoger. De hoogste tijd dus om eens een berg truien, broeken, jurken, jassen - waarvan je vaak niet...
Lees verder