Onze categorieeën

Duurzaam op de Huishoudbeurs

Algemeen

huisvandetoekomst
De Huishoudbeurs. Al jarenlang een begrip onder huishoudend Nederland. En niet te missen, getuige de trolleykaravaan die zich van Station RAI naar het tijdelijke huishoudmekka beweegt. Maar ook de Huishoudbeurs verbreedt haar horizon. Naast proefflacons Dubro, Caramelrepen met vlaggetjes erin en puntzakken patat met klodders Remia frietsaus, staat er dit jaar het Huis voor de toekomst, van Natuur & Milieu. De woonkamer van het huis is geheel ingericht met meubels van Marktplaats.

Dit Huis voor de toekomst is een echt huis, dat de bezoekers laat zien hoe je, op soms heel eenvoudige wijze, jouw huis een stuk milieuvriendelijker kunt maken. Je ziet er nieuwe snufjes als driedubbel glas en speciale zonnepanelen. Maar wist je ook dat het kopen en verkopen van bijvoorbeeld tweedehands meubels op Marktplaats eigenlijk heel duurzaam is? Je geeft meubels een tweede leven, waarbij deze normaal misschien wel weggegooid zouden worden.

Ik nam plaats op de bank van Marktplaats in de woonkamer van het Huis voor de toekomst en sprak met bezoekers over wat zij in huis doen voor een beter milieu.

IMG_0055
Bep en Jan

Bep en Jan uit Horssen hebben onlangs de voortent van de caravan nog verkocht op Marktplaats. Ze denken bovendien wel drie keer na voor ze iets nieuws kopen. “We hoeven echt niet elke paar jaar een nieuwe bank hoor.” zegt Bep. Daarbij bezoeken ze regelmatig boedelveilingen. “De spullen die je daar tegenkomt zijn soms wel vierde- of zelfs vijfdehands.” Jan vertelt dat hij gebruiksvoorwerpen een tweede leven gunt, soms op een hele andere manier. “Het wei-waterbakje uit de kerk hangt bij ons aan de muur als decoratie.”

IMG_0063
Jolique en Samantha

Dan spreek ik Jolique en Samantha uit Heiden. Ze zeggen niet heel erg bezig te zijn met het milieu. Maar bij doorvragen blijkt dat ze toch best wat doen. Zo hebben ze LED-lampen, dubbelglas en een geïsoleerd huis. Samantha heeft wat minder met tweedehands, maar koopt wel haar auto en fiets op Marktplaats. Jolique heeft thuis een allesbrander. “Daar is zelfs de hele bank in gegaan. Ja, wat branden we er niet in op? Oude schoenen gaan er ook in.”

IMG_0061
Grietje en Yvonne

Tot slot ploft de tweeling Grietje en Yvonne uit Nijmegen naast me op de bank. Ook zij gaan zuinig om met spullen. Yvonne: “Ik heb gordijnen hangen die al vijftig jaar oud zijn. Die zijn tijdloos.” Grietje kan niet meer tellen hoeveel spullen ze op Marktplaats heeft gekocht “Ik handel al vanaf het begin op Marktplaats. Van koeienkleed tot meubels, ik weet het niet eens allemaal meer.” Yvonne: “Onderweg hier naartoe deelden ze Twixjes uit. Mensen staan er voor in de rij. Die zijn niet goed hoor. Ik denk dan: Doe iets nuttigs, ga naar huis en schroef een LED-lamp in het plafond."

Je vindt het Huis voor de toekomst van Natuur & Milieu in hal 2. Breng een bezoekje en laat je bijpraten over de talloze mogelijkheden om jouw steentje bij te dragen aan een duurzaam leven. De Huishoudbeurs duurt nog tot en met 28 februari 2016.

IMG_0049 IMG_0051

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

VOORWAARDEN ‘Winactie Instagram Marktplaats’

Algemeen
  Deze voorwaarden (verder te noemen: de “Voorwaarden”) zijn van toepassing op de "Winactie Instagram" (verder te noemen: de "Actie"). De Actie wordt georganiseerd door Marktplaats B.V. De actieperiode is 18 juni t/m 30 juni 2018. Deelname aan deze actie is gratis. Deelname aan de Actie staat in beginsel uitsluitend...
Lees verder

8 excuses voor een (te) volle kledingkast

Algemeen, Kleding, Verkopen
Heb jij dat ook? Je kledingkast barst bijna uit zijn voegen, maar het komt er maar niet van om hem goed uit te ruimen: sterker nog, de stapels kleding worden alleen maar hoger. De hoogste tijd dus om eens een berg truien, broeken, jurken, jassen - waarvan je vaak niet...
Lees verder