Onze categorieeën

In 2015 gebeurt het! Te land, ter zee of in de lucht.

Algemeen, Hobby en Vrije tijd, Sport en Activiteit, Verhalen, Watersport en Boten

153208129
Je zou het een voornemen kunnen noemen; al is het er dan maar eentje, en valt het in een iets andere categorie dan ‘stoppen met roken’ of ‘meer tijd aan mijn gezin besteden’. Het is iets ‘groots’, iets spectaculairs dat ik in het volgend jaar toch echt wil doen. Wat het precíes wordt, weet ik nog niet, maar ik heb wel een shortlist.

Je kunt wel zeggen dat in 2013 de geboorte van ons dochtertje het grote spektakelstuk van dat jaar was. Spannend zat, kan ik je vertellen. Vervolgens heb ik in het begin van 2014 voor het eerst een ballonvaart gemaakt. Niet heel waaghalzerig misschien, maar voor mij heel wat. En voor 2015 ben ik zeker weer wat van plan.

Te land

lambovoorkant
Regelmatig zie ik aanbiedingen voorbijkomen waarbij je voor een zacht prijsje kunt rijden in een exotische sportwagen, zoals een recente Ferrari of Lamborghini. Tot nu toe heb ik alleen verlekkerd naar filmpjes kunnen kijken met wegscheurende bolides van deze merken, maar ik zou erg graag zelf plaats nemen achter het stuur. Met hoge snelheid wegsjezen is natuurlijk het doel, maar om alleen al in zo’n lage sportstoel te zitten, het gaspedaal in te drukken, en de motor te horen brullen, zou fantastisch zijn.

Ter zee

cata
Ik herinner me nog dat ik als kleine jongen op een flinke veerboot in Frankrijk misselijk werd, terwijl er toch weinig beweging was. Maar misschien juist daarom: omdat je lichaam dan niet goed weet waar het aan toe is. In een motorbootje gaat het prima bijvoorbeeld, en ook op de surfplank heb ik nergens last van. Ik heb daarom goede hoop op een prettige afloop van mijn watersportplan. Ik heb me korte tijd met windsurfen beziggehouden en de volgende stap is, wat mij betreft, catamaranzeilen. Machtig mooie apparaten, vind ik het, die catamarans. En het lijkt me helemaal te gek om met een noodgang over het water te scheren, scheef en op één drijver. Mijn vriendin ziet het nog niet zo zitten, maar wie weet is ze er in 2015 klaar voor.

In de lucht

Ik heb lichtelijk last van hoogtevrees, maar omdat ik van tevoren had gehoord dat mensen dit niet ervaren in een luchtballon, was ik niet enorm zenuwachtig toen ik begin dit jaar aan mijn ballonvaart begon. Dit is vast anders wanneer ik ga parachutespringen, een activiteit die ook op mijn to-do lijstje staat. Het lijkt me doodeng maar tegelijkertijd te gek en onvergetelijk! Verschillende vrienden en familieleden zijn mij overigens al voorgegaan. Een nicht van mij springt regelmatig uit een vliegtuig en heeft zo zelfs haar man ontmoet, die instructeur is. En ik heb nog meer avontuurlijke familieleden. Zo ging mijn tante van in de zeventig dit jaar nog deltavliegen in Nepal. Leek haar wel geinig.

Dus ja, ik zal waarschijnlijk niet meteen als een grote held worden binnengehaald met mijn wilde plannen voor 2015. Maar het is een begin. En er is altijd nog 2016...

dv617072

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

VOORWAARDEN ‘Winactie Instagram Marktplaats’

Algemeen
  Deze voorwaarden (verder te noemen: de “Voorwaarden”) zijn van toepassing op de "Winactie Instagram" (verder te noemen: de "Actie"). De Actie wordt georganiseerd door Marktplaats B.V. De actieperiode is 18 juni t/m 30 juni 2018. Deelname aan deze actie is gratis. Deelname aan de Actie staat in beginsel uitsluitend...
Lees verder

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder