Onze categorieeën

Tweedehands auto’s, kleding, kinderwagens en meer in je eigen wijk!

Kopen, Marktplaats tips en trucs

Heb je Kijk in je Wijk wel eens gebruikt? Dit is een handige Marktplaats-tool, waarmee je op een plattegrondje mooie deals in jouw directe omgeving kunt bekijken. Erg gevaarlijk voor koopjesjagers en windowshoppers, want zodra je 'live' ziet wat er in je buurt aangeboden wordt, gaan je vingers al jeuken om even je deur uit te gaan en een paar aanbiedingen te checken. Want je bent toch in de buurt en kijken kost niets! Deze tool is ook specifiek op de Auto’s-pagina te vinden; begrijpelijk, want ook al gaat het om de auto zelf, het is voor de proefrit en de 'nazorg' wel erg fijn als de verkoper dichtbij woont. Het maakt de drempel om bij een particulier te kopen ineens een stuk lager.

Minder gedoe en veiliger (gevoel)

Een auto koop je toch wat minder makkelijk dan een cd'tje, een winterjas of een digitale camera, zeker als het om een auto gaat die door een particulier wordt aangeboden. Dus dan is het een groot voordeel om het dichtbij huis te houden. Als je 'perfecte' auto' aan de andere kant van het land staat, ga je toch twijfelen. Wat als hij toch niet bevalt en je onverrichte zaken weer naar huis moet? Of wat als je na aankoop problemen krijgt en je de hele reis weer opnieuw moet ondernemen? Dit heb je niet met Kijk in je Wijk. Zie je wat moois, dan kun je meteen even langs. En bij vragen achteraf, ben je altijd snel ter plekke. Dat voelt toch een stukje prettiger en veiliger.

In één oogopslag

Tuurlijk, je kunt ook boven elke resultatenpagina gewoon zelf op afstand filteren, maar met Kijk in je Wijk krijg je het allemaal veel overzichtelijker in beeld. Je ziet - na het invullen van je postcode - in één oogopslag het aantal aangeboden modellen per straat of wijk. En na klikken op een plek op de kaart worden de exacte auto’s (of meubels, spelcomputers, fietsen, theekopjes etc.) met foto’s en prijzen afgebeeld in de rechterkolom (zie afbeelding hierboven).

Verleidelijk

Met Kijk in je Wijk is het nog verleidelijker om naar tweedehands auto’s te kijken, ook naar modellen die niet eens op je shortlist staan en zelfs als je nog lang niet van plan bent je eigen auto te verkopen. Het is gewoon leuk om te zien wat er allemaal te koop staat, vaak op niet meer dan een steenworp afstand. Je bent dan al gauw geneigd om even langs te gaan, een bakkie te doen, en de aangeboden waar te bewonderen. Op de een of andere manier voelt het al meteen een stuk vertrouwder als een verkoper bij je in de buurt woont.

Geen auto onbereikbaar

Grote kans dus dat met Kijk in je Wijk veel meer particuliere kopers en verkopers van auto’s elkaar weten te vinden. Door het kleiner maken van de wereld (van de koper) wordt deze eigenlijk juist groter. Of je volgende trouwe vierwieler nu bij een dealer staat of een particulier, je kunt met een gerust hart overal op reageren. Geen auto is meer onbereikbaar.

Kijk in je Wijk

Je kunt de Kijk in je Wijk-tool op twee verschillende manieren bereiken. Op de homepage van Marktplaats kun je links onderin klikken op de titel of het kaartje eronder; en op de Auto’s hoofdpagina is hij rechtsonder op de pagina te vinden. Met de filters bovenaan kun je vervolgens een productgroep kiezen, je postcode invullen en de straal selecteren. Maar je kunt ook op ieder moment in- en uitzoomen op de kaart.

Veel plezier alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan - na onze succesvolle vorige autodeal top 5 - snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder

Wonen in studentenhuis of zelfstandige kamer?

Huizen en kamers, Marktplaats tips en trucs
In de rij voor de douche of privacy en je eigen ruimte? Welke mogelijkheden heeft de student bij het zoeken van woonruimte? Het is een van de grote dilemma’s als je gaat studeren. Waar ga je wonen: in een studentenhuis dicht bij je hogeschool of universiteit, of toch gewoon in...
Lees verder