Onze categorieeën

Slimme spullen maken licht werk

Marktplaats tips en trucs, Meubels, Werk en zakelijk

shutterstock_112759267

Gisteren, 1 mei, was het de Dag van de Arbeid. Op deze dag wordt de invoering van de achturige werkdag gevierd. Hoewel de Dag van de Arbeid in Nederland geen officiële feestdag is – in tegenstelling tot bijna elk land in Europa – is het concept hier gelukkig wel omarmd. Maar soms kunnen ook acht uur een uitdaging zijn om vol te maken. Gelukkig zijn er middelen om de werkdag zo prettig en gestructureerd mogelijk te laten verlopen.

Natuurlijk zijn er verschillende, heel uiteenlopende werkomgevingen en omstandigheden te bedenken maar voor het gemak richten we ons hier even op kantoorwerk. Op Marktplaats is erg veel te vinden, niet alleen in de groep ‘Zakelijke goederen’, maar ook in de vele andere groepen zoals ‘Huis en Inrichting’ of ‘Computers en Software’. Hieronder wat bruikbare items voor op kantoor of achter je bureau.

Anti-stressbal

Stressbalpaul
Als de mailtjes zich maar opstapelen, de ene na de andere vergadering je agenda in beslag neemt, en de letters in de rondte dansen op je computerscherm vanwege het vele staren, kan het je zomaar even teveel worden. In plaats van je collega’s in de haren te vliegen of het koffieapparaat ervan langs te geven, kun je je ook afreageren op een speciale anti-stressbal (ook wel gewoon stressbal genoemd). Het zijn meestal simpele, rubberachtige balletjes, maar je hebt ze met verschillende soorten vulling en in verschillende vormen. Het idee is in feite steeds hetzelfde: gewoon erin knijpen om de spanning kwijt te raken. Chinese massageballen (of yin yang-ballen) kun je trouwens ook als anti-stressballen zien. Deze twee ballen, waarin een soort belletje geluid maakt als je ze beweegt, moet je om elkaar heen draaien in je hand, wat een ontspannende werking heeft.

Ergonomische bureaustoel

ergostoel2
Onderschat het belang van een fijne, comfortabel zittende bureaustoel niet. Eentje die op de juiste plekken steun biedt – rug, armen, benen – , de juiste zithoogte en zithoek heeft, en eventueel beschikt over een verende rugleuning. Een ergonomische bureaustoel is goed verstelbaar en past zich aan je postuur aan. Hij nodigt ook uit tot het aannemen van verschillende zithoudingen, wat erg belangrijk is.

Ergonomische muismat

muismat
Een muismat hebben de meeste mensen wel, maar als je geen last wil krijgen van je arm of pols is het handig om op zoek te gaan naar een ergonomische muismat, wat meestal neerkomt op een muismat met polsondersteuning (een andere benaming is 'gel muismat'). Deze muismatten maken je computerwerk, zeker als je dit vele uren achter elkaar moet doen, stukken comfortabeler.

Ordners

ordners
Het klinkt heel suf en ouderwets misschien, maar een ordner, multomap of opbergmap, kan nog steeds heel nuttig zijn. Belangrijke documentatie krijg je soms toch nog gewoon in fysieke vorm aangeleverd. Of misschien heb je wel belangrijke aantekeningen gemaakt tijdens presentaties. Ideaal om die in mappen te ordenen, net zoals je dat op je computer doet.

Archiefkasten

archiefkast
Als je op een kantoor werkt, is er een goede kans dat er vele opbergmappen gevuld worden, en er daarnaast flink wat vakliteratuur of naslagwerk aanwezig is dat netjes en veilig opgeborgen zou moeten worden. Speciaal hiervoor zijn er archiefkasten of roldeurkasten op de markt, waarin – al naar gelang de grootte van de kast – ruimte is voor een veelheid aan mappen, boeken, tijdschriften en andere paperassen. Veel van die kasten kunnen vervolgens veilig met een sleutel afgesloten worden, wat geen overbodige luxe is als het gevoelige of gewilde informatie betreft.


Er is nog veel meer op Marktplaats te vinden om het leven op kantoor makkelijker, comfortabeler, of overzichtelijker maken, van presse papiers tot luchtbevochtigers en van papierversnipperaars tot bureau-onderleggers. Dit waren alvast een paar suggesties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan - na onze succesvolle vorige autodeal top 5 - snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder

Wonen in studentenhuis of zelfstandige kamer?

Huizen en kamers, Marktplaats tips en trucs
In de rij voor de douche of privacy en je eigen ruimte? Welke mogelijkheden heeft de student bij het zoeken van woonruimte? Het is een van de grote dilemma’s als je gaat studeren. Waar ga je wonen: in een studentenhuis dicht bij je hogeschool of universiteit, of toch gewoon in...
Lees verder