Onze categorieeën

Bijzondere auto’s op Marktplaats

Kopen, Marktplaats tips en trucs

_85-25

Bijna iedereen weet wel dat je op Marktplaats enorm veel nieuwe auto’s en occasions kunt vinden. Maar pas als je echt eens even lekker gaat window shoppen valt het op hoeveel verschillende auto’s er zijn, en vooral ook: hoeveel bijzondere modellen. Auto’s waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt en, al is het maar heel even, jeukende vingers krijgt. Met gedachten als: ‘Zou die coole wagen toch niet erg leuk zijn voor erbij?’ Of ‘Hoe kan ik mijn vrouw overtuigen dat onze perfecte gezinsauto eigenlijk niet goed genoeg is?’ Wat je er ook bij denkt, geniet maar even van onderstaande aanbiedingen en laat je inspireren.

1) Iveco bestelwagen / foodtruck / camper (1988)

Ik weet niet wie je bent of waar je vandaan komt, maar dit voertuig ‘schopt’ toch gewoon ‘kont’? Het is een soort uit de kluiten gewassen, multifunctioneel A-team busje. Hij is net zo stoer in ieder geval. Het ding komt uit 1988, is een ex-brandweerauto, heeft slechts 43.000 km op de teller en staat nu geregistreerd als vrachtauto. Hij kan gebruikt worden als camper, bestelwagen of - na ombouw - als opvallende foodtruck. Inclusief open dak, trekhaak, zonnepanelen, enorme luifel, partytent en nog veel meer eigenschappen en accessoires. Er is nu een kleine 8.750 euro geboden, maar daar kun je vast nog wel overheen. Laat je nog even weten wat je ermee gaat doen?

_85-28

_85-14

2) Roze Fiat 500 (2010)

Uniek, speels, spetterend… met deze roze - Limited Edition Rosa - Fiat 500 uit 2010 trek je heel veel bekijks. Overal vrolijke gezichten, zwaaiende mensen en opgeheven duimpjes, stel ik me zo voor. Ook als je niet van My Little Pony of zuurstokken houdt, is het vast een geweldige belevenis om in dit opvallend gekleurde Fiatje rond te karren. Want naast de buitenkant is ook het dashboard in een knalroze kleur uitgevoerd. Als je daarvan geen glimlach op je gezicht krijgt, dan weet ik het niet meer. Hij is ook nog eens luxe uitgevoerd, met climate control, lichtmetalen velgen en een panoramadak. Het is een automaat, maar je hebt ook de mogelijkheid om zelf te schakelen.

_85-22

_85-21

3) Vauxhall Victor de Luxe (1962)

We gaan even terug in de tijd met deze oogstrelende klassieke auto, een Vauxhall - feitelijk de Britse naam voor Opel - Victor uit 1962, die staat aangeboden vanwege het overlijden van de eigenaar - een verzamelaar en automonteur. Hij heeft wel wat weg van de Aston Martin DB5, je weet wel de klassieke Bond-auto die ook in ‘Skyfall’ weer eens van stal werd gehaald (en uiteraard werd vernield). De Vauxhall is in perfecte conditie. Het interieur is nog origineel en in nieuwstaat, verder is hij volledig gerestaureerd. De auto heeft een kleine 88.000 km gereden. Hij is onlangs nog getaxeerd op 11.500 euro, zeker een mooie prijs voor zo’n prachtige auto.

_85-16

_85-17

4) Audi S8 4.2 Quattro (1998)

Toegegeven, het is niet meer de jongste, deze Audi S8, en ja, hij heeft al heel wat kilometers achter zich (304.000), maar man, wat is dit een lekkere, luxe en dikke bak! En een mooie deal voor ondernemers want vanwege zijn leeftijd (hij is ouder dan vijftien jaar) wordt de bijtelling (een bedrag dat bij je inkomen wordt gerekend, waardoor je belasting hoger uitvalt) over de huidige waarde berekend en niet over de toenmalige nieuwwaarde. Dat levert een enorm voordeel op, vooral bij dit soort dure auto’s. Deze S8 heeft leren bekleding, een schuif-kanteldak, afneembare trekhaak, navigatie, stoelverwarming, en nog veel meer leuks. Oh en met zijn 340 pk kun je (bijna) iedereen achter je laten, mocht dit ‘nodig’ zijn. De vraagprijs is een ruime vierduizend euro. Een koopje bijna.

_85-23

_85-24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan - na onze succesvolle vorige autodeal top 5 - snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder

Wonen in studentenhuis of zelfstandige kamer?

Huizen en kamers, Marktplaats tips en trucs
In de rij voor de douche of privacy en je eigen ruimte? Welke mogelijkheden heeft de student bij het zoeken van woonruimte? Het is een van de grote dilemma’s als je gaat studeren. Waar ga je wonen: in een studentenhuis dicht bij je hogeschool of universiteit, of toch gewoon in...
Lees verder