Onze categorieeën

Tip! Bewaar zoekopdrachten en verkopers

Marktplaats tips en trucs

Het is al vrij lang mogelijk, maar niet iedereen weet het. En omdat dit altijd hoog op de verlanglijstjes heeft gestaan van gebruikers, benadrukken we het hier nog even: op Marktplaats kun je zowel zoekopdrachten als verkopers opslaan! Zo kun je niet alleen precies volgen wat je favoriete aanbieders doen, maar krijg je ook een berichtje als er nieuwe producten geplaatst worden die aan je zoekopdracht voldoen. Razendsnel de beste deals vinden is nog nooit zo makkelijk geweest.

Zoekopdrachten opslaan

Het is natuurlijk ideaal dat je gewoon kunt afwachten tot je een berichtje krijgt wanneer er een item van jouw voorkeur is geplaatst. Het opnieuw intypen van de zoekopdracht en herhaaldelijk bezoeken van Marktplaats - voor die ene specifieke opdracht - is nu niet meer nodig.

Extra fijn is dat je deze functionaliteit met één simpele druk op de knop in kunt schakelen; je hoeft geen ingewikkelde menuutjes in te duiken om de optie te vinden. Direct (links)onder je ingevoerde zoekopdracht zie je een icoontje staan met een vergrootglas en een sterretje, met daarnaast het woord ‘Bewaar’ (zie de afbeelding hierboven, van de Marktplaats-app). Als je op dit icoontje klikt is je zoekopdracht al opgeslagen.

Zoekopdrachten in Mijn Marktplaats (afbeelding van website)

Als je bewaarde zoekopdrachten weer wilt verwijderen, ga je naar ‘Zoekopdrachten’ onder ‘Mijn Marktplaats’ (bovenaan de app of site-pagina, aangegeven met een icoon van een hoofdje). Vervolgens zet je - op de site - een vinkje in het vakje voor de zoekopdracht en klik je op de ‘Verwijder’-button erboven. Als je dit in de Marktplaats-app wilt doen, moet je eerst je vinger even op de zoekopdracht houden, waarna er een prullenbakje in beeld verschijnt, waarmee je het zoekwoord kunt verwijderen.

Favoriete verkopers opslaan

Heb je goede zaken gedaan met een verkoper en wil je zijn volgende aanbiedingen in de gaten houden? Of zie je gewoon een Marktplaatser met een interessant assortiment die je wilt blijven volgen? Sla hem dan gewoon op in je eigen lijst van favoriete verkopers. Dan kun je altijd later nog eens kijken wat hij op dat moment allemaal te koop heeft staan. Reuze handig om zo snel en makkelijk contact met elkaar te houden, als Marktplaatsgebruikers.

Het toepassen van deze functie is al net zo eenvoudig als het opslaan van de zoekopdrachten. Ga op zoek naar de naam van de verkoper en klik rechts hiervan op het icoontje met hoofd en plusteken. Er verschijnen dan een vinkje en de mededeling dat de verkoper is opgeslagen in je favorietenlijst. Om je lijst te bekijken of wijzigen, ga je in Mijn Marktplaats naar 'Mijn Verkopers'.

Verkoper succesvol opgeslagen! (Screenshot van Marktplaats-app)

Wie wat bewaart, koopt wat

Nu weet je het dus helemaal zeker: bewaren van zoekopdrachten en verkopers kan gewoon op Marktplaats, en ook nog eens supersnel en makkelijk. Of je nu via de app Marktplaatst of de desktop of mobiele site gebruikt, overal kun je van deze functionaliteit gebruikmaken.

Dus bewaar, sla op en scoor meer deals dan ooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan - na onze succesvolle vorige autodeal top 5 - snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder

Wonen in studentenhuis of zelfstandige kamer?

Huizen en kamers, Marktplaats tips en trucs
In de rij voor de douche of privacy en je eigen ruimte? Welke mogelijkheden heeft de student bij het zoeken van woonruimte? Het is een van de grote dilemma’s als je gaat studeren. Waar ga je wonen: in een studentenhuis dicht bij je hogeschool of universiteit, of toch gewoon in...
Lees verder