Onze categorieeën

Stay at home bucketlist: 5 gave ideeën om deze zomer van je lijstje weg te strepen

Doe-het-zelf en Verbouw, Hobby en Vrije tijd, Huis en inrichting, Kopen, Ontspanning, Outdoor en buitenleven, Vakantie, Zomer

shutterstock_256789051

Je kunt deze zomer natuurlijk naar een of ander zonnig oord gaan in het buitenland. Maar je kunt ook lekker thuisblijven. Om te beginnen bespaar je bakken met geld, maar je hebt ook de rust en tijd om thuis even flink..., tja, huis te houden zullen we maar zeggen. Nú is eindelijk de tijd om je wildste projecten uit te voeren en droomaankopen te doen.

1) Je eigen openluchtbioscoop

Ik ben al gezegend met een bescheiden thuisbioscoop maar mijn droom blijft toch wel om ooit buiten een vertoning te kunnen houden. Dit hoeft niet eens zo ingewikkeld te zijn. Regel, naast natuurlijk een beamer, een buitenscherm, je weet wel zo’n spandoek dat op evenementen gebruikt wordt. (Maar desnoods hang je gewoon een laken op.) Richt je speakers vervolgens naar buiten, zet wat lekkere lounge- of tuinstoelen neer en je bent al een heel eind. Hoe cool is het om met een stel vrienden in de open lucht van je favoriete film te kunnen genieten? Daar kan toch geen strandvakantie of stedentrip tegenop?

shutterstock_287024201

2) Extreme kleurmakeover

Heb je er ook genoeg van om steeds tegen dezelfde muren aan te kijken in je woon- en slaapkamers? Schilder de boel dan over! Kies voor hele opvallende kleuren - zelf hebben we bijvoorbeeld een ‘spannend’ groen hoekje in de woonkamer - of zuidelijke vakantiekleuren, of gewoon voor wit. Ik weet nog hoe mijn moeder, toen mijn vader eens een dagje weg was, de hele woonkamer een strakwitte had geschilderd (het was daarvoor saai grijs en baksteenkleur). Een behoorlijke metamorfose. Mijn vader vond het wel aardig, geloof ik. Hij klaagde in ieder geval niet. Tenslotte haalde hij regelmatig hetzelfde kunstje uit. Dan stond er gewoon ineens een nieuwe auto voor de deur. Zo doe je dat in een goed huwelijk…

3) Een zwembad in je tuin

Is dit niet de ultieme droom: een zwembad in de tuin? Heerlijk voor pool party’s, ter ontspanning of om baantjes te trekken. Onbereikbaar, zeg je? Niet per se. Ja, als je het echt professioneel wilt aanpakken, met een betonnen inbouwzwembad van een flink formaat, dan moet je al snel rekenen op 25.000 euro, nog even los van het onderhoud van zo’n 1.000 euro per jaar.

Maar ben je een handige doe-het-zelver dan scheelt het snel de helft. En kies je voor een metalen wand- of frame-zwembad, dat je ook nog eens niet hoeft in te bouwen, dan wordt het helemaal interessant. Dat laatste type heb je al voor rond de 1.000 euro, en dat is dan meteen een flink bad, van zo’n vijf bij tien meter. Twee weken in een bungalowpark kost meer geld. Het is dan misschien niet zo esthetisch weggewerkt allemaal, maar je hebt wel een serieus zwembad in de tuin. Handig voor oververhitte kinderen en een snikhete zomer. Ik zeg: doen!

frame pool

4) Pimp that room

Veel mensen hebben de wens om een kamer helemaal voor zich alleen te hebben. Of om een speciale themakamer te hebben. Een fitnessruimte bijvoorbeeld, met bokszak, fitnesstoestellen en judomatten; een thuisbioscoop, compleet met professioneel scherm en bioscoopstoelen. Een gameroom misschien, met een flipperkast, pooltafel, tafelvoetbaltafel… je weet wel, voor van die mannen die maar niet volwassen willen worden (oftewel, alle mannen). Het punt is: doe het gewoon! Gebruik een kamer waar nu vooral rommel staat, ruim deze op en/of sla wat spullen ergens anders op, en ga aan de slag! Ook een idee: sla een muurtje tussen twee kamers door en maak er één grote van. Om eindelijk die luxe slaapkamer te creëren die jullie verdienen.

5) Waterbed, jukebox of…?

Misschien is nu wel de tijd om die ene grote aankoop te doen waar je je hele leven al over droomt maar waar je nu pas geld voor hebt (uitgespaard). Wel verstandig om dit in overleg met je partner te doen. Wie weet kun je een deal sluiten waarbij je allebei iets voor jezelf koopt (met een maximumbedrag). Helemaal mooi is het natuurlijk als je gezamenlijk iets graag wilt hebben. Een waterbed, misschien? Een jacuzzi of sauna? Een jukebox voor een unieke, nostalgische uitstraling? Kijk bij het punt hierboven voor nog meer ideeën.

6) Gigaschaakset in tuin

Vooruit, nog eentje dan: ben je een spelletjesfreak en ook een buitenfanaat? Houd je er bovendien van om origineel voor de dag te komen? Zet dan een megaschaakset in de tuin, je wel, zoiets als wat op het Max Euweplein in Amsterdam staat. Het is een hele coole look voor je tuin, een excuus om naar buiten te gaan en een manier om je hersenen aan het werk te zetten.Waarom dit niet al lang een grote hit is in achtertuinen is mij een raadsel. Voor jou de kans om een trendsetter te zijn.

shutterstock_333608777

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Verhuizen na kopen nieuw huis: waar moet je aan denken?

Huis en inrichting
Vervelend, hè, zo zonder internet en warm water in je nieuwe huis; maar er is nog meer te regelen. Een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd, dan gaat het nu echt gebeuren. Een nieuwe stap in je leven, wonen in een andere omgeving, een nieuw huis om echt je thuis van te...
Lees verder

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan - na onze succesvolle vorige autodeal top 5 - snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder