Onze categorieeën

11 tips voor het inrichten van een studentenkamer

Huis en inrichting, Huizen en kamers

151021_MPB_studentenkamertips02

Heb jij je studentenkamer al gevonden? Of ben jij nog op zoek? Een droomhuis is natuurlijk geweldig, maar de inrichting maakt je ervaring pas helemaal compleet. Kamernet helpt je graag op weg met 11 tips over hoe jij je studentenkamer zo slim, voordelig en mooi mogelijk kan inrichten. Je leest ze hieronder:

Door: Kamernet 

 1. Gebruik lichte kleuren in je interieur

Door lichte kleuren zoals wit, beige crème of pastel tinten te integreren in je kamer, oogt deze groter en een stuk rustiger. Ben je echt gek op kleur? Kies dan voor kleur in de vorm van accessoires, zoals kussens, vaasjes foto’s of schilderijen. Zolang de ondertoon en de grotere oppervlaktes licht zijn, zal je kamer groter lijken!

 

 1. Meubels kunnen meerdere functies hebben

Je bed is vast weleens studeerplek, maar eigenlijk is dat natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt bijvoorbeeld wel een kleine eettafel en stoelen aanschaffen, waaraan je én kunt eten én kunt studeren. De bureaulamp aan tijdens het studeren, kaarsjes aan tijdens het diner. Denk ook eens aan een slaapbank of krukjes met extra opbergruimte.

 

 1. Speel met lichtjes en kaarsjes om de boel gezelliger te maken

We begrijpen dat je geen ongelimiteerd budget hebt om je kamer in te richten, maar met simpele en relatief goedkope middelen als kerstlichtjes, kleine (tafel)lampen of kaarsen kun je een behoorlijk eind komen.

 

 1. Planken aan de muur 

Enkele planken boven je bed of boven je tafel bieden net wat extra opbergruimte zonder veel plek in te nemen in je kamer. Het ziet er ook nog eens leuk uit wanneer je boeken afwisselt met vaasjes, planten of andere spullen. Daarnaast is het natuurlijk een voordelig alternatief voor een boekenkast! 

 

 1. Benut alle kleine ruimtes optimaal

Benut ook de ruimte onder je bed optimaal. Je kunt hier veel spullen die je niet dagelijks nodig hebt kwijt op een georganiseerde manier. Bij winkels als Xenos en Ikea vind je opbergboxen in alle maten.

 

 1. Kijkje bij de kringloop nemen

De zoektocht kan soms wat stroef verlopen. Maar vaak zitten er pareltjes van leuke spullen verstopt tussen de eikenhouten kasten, poëziekaarten, antieke bronzen engeltjes en al dat stof.

 

 1. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand 

Een spiegel is er niet alleen om alle ijdele zielen een goed gevoel te geven. Nee, een grote spiegel doet een ruimte al snel groter lijken. Natuurlijk is het ook ideaal voor de laatste haar- en kledingcheck voor het verlaten van je paleis.

 

 1. Meubels kun je vaak bijna gratis vinden

Je kunt via Marktplaats, de lokale dump of je eigen netwerk vaak prachtige tweedehands meubels van goede kwaliteit vinden. In de gaten houden dus. En wees er als de kippen bij, want mooie meubels zijn weg voor je het door hebt.

 

 1. Wat dacht je van lage meubels?

Dit klinkt misschien ook een beetje gek, maar ‘lage meubels’ zoals een laag bed of een lagere tafel nemen minder ruimte in je kamer in beslag, waardoor je kamer minder vol lijkt. Een kolossaal hotelbed en grove eikenhouten tafel zijn wellicht erg mooi, maar laten je kamer onnodig vol ogen.

 

 1. Pinterest, Instragram of Tumblr!

Nee, deze social media zijn niet alleen bedoeld voor de meiden – wij raden ook alle heren aan om een account aan te maken en zo alle interessante interieur ideeën op één plaats te verzamelen. Je vindt hier vaak veel DIY ideeën die snel, makkelijk en goedkoop zijn.

 

 1. Ten slotte: zet je netwerk in

Heb jij een handige opa? Een oom met een houthandel? Of een hele creatieve vader? Misschien wordt je broer of zus zelfs binnenkort binnenhuisarchitect. Schroom niet en vraag of ze je willen helpen bij het inrichten van je huis of bij met maken van kleine meubels. Een tafel van steigerhout kan best duur zijn in de winkel, daarom is zelf maken natuurlijk de makkelijkste (en goedkoopste) optie.

Wil jij meer lezen over kamer inrichting of het studentenleven? Kijk dan op de Kamernet blog!

Heb jij nog andere tips? Laat het ons weten door in de comments te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Verhuizen na kopen nieuw huis: waar moet je aan denken?

Huis en inrichting
Vervelend, hè, zo zonder internet en warm water in je nieuwe huis; maar er is nog meer te regelen. Een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd, dan gaat het nu echt gebeuren. Een nieuwe stap in je leven, wonen in een andere omgeving, een nieuw huis om echt je thuis van te...
Lees verder

Kooptips: ken je buurt

Huizen en kamers
Een huis kopen in een onbekende buurt is een gok; neem dus veel ‘kijkjes bij de buren’. Als je een huis gaat kopen, kom je in veel gevallen in een buurt terecht die je (nog) niet door en door kent. In ieder geval is het fijn - bijvoorbeeld gezien de...
Lees verder