Onze categorieeën

Sint 2.0: kant en klare surprises en videoberichten

Feest, Sinterklaas

sintzit

De pepernoten liggen al lang en breed bij de supermarkten en de bakkers. De winkeliers zijn er, zoals gebruikelijk, ruim op tijd bij. Zij wel. In veel huishoudens loopt het iets anders, vooral als het gaat om de traditionele Sinterklaassurprises en -gedichten. Gelukkig gaan Sint en Piet met hun tijd mee en hebben ze ideale oplossingen voor drukke gezinnen.

Plug & play surprises

kasteelNatuurlijk is de charme van een surprise dat je iets persoonlijks maakt, hoe knullig ook, voor degene die je hebt ‘getrokken’. Maar niet iedereen heeft de tijd of inspiratie om iets in elkaar te fröbelen. Bij ons thuis hielp mijn vader – die met Sinterklaas vaak briljante ingevingen had – wel eens een gezinslid met zijn of haar kunstwerk, en een vriend van mij maakt regelmatig hele surprises uit naam van zijn vriendin. Maar je kunt ook je toevlucht zoeken tot de Sinterklaasrubriek op Marktplaats, waar vele zelfgemaakte surprises worden aangeboden of op bestelling worden gemaakt. Van een gratis af te halen hart van isolatieschuim tot een heel kasteel met ophaalbrug voor 20 euro. Je hoeft zelf niets meer te doen, hooguit de boel in te pakken en een gedicht eraan te plakken.

Gedichtengenerator

gedichtengeneratorIn een gedicht gaat soms nog meer tijd zitten dan in een surprise, dus het is fijn dat ook hiervoor snelle, pasklare oplossingen worden aangeboden. (Digitale) rijmwoordenboeken zijn uiteraard handig, maar wat dacht je van een cd-rom met een heuse gedichtengenerator? Hiermee maak je “binnen 1 minuut een origineel gedicht". Niet slecht.
 
 
 

Sint op je tablet

sinthoofdSinterklaas zelf heeft ook weinig tijd en zelfs zijn vele hulpsinterklazen kunnen niet overal lijfelijk aanwezig zijn. Mocht dat in jouw gezin ook het geval zijn, dan is de heiligman zo goed om in een videoboodschap de kinderen toe te spreken. In zo’n bericht, die in een luttele vijf minuten gemaakt is, noemt de Sint iedereen bij naam, en vertelt hij allerlei persoonlijke dingen met behulp van het Grote Boek. Het bericht kan op dvd geleverd worden, maar is ook – online en als download – op tablets en smartphones te bekijken.

Je ziet, Sint en Piet zijn de kwaadsten niet. Zelfs voor drukke, moderne gezinnen is er genoeg te verzinnen. Sinterklaas blijft immers voor iedereen een feest om te koesteren en van te genieten, en is veel te leuk om te laten schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

5 must haves voor elke gamer: PS4, Xbox One X en meer…

Kerstmis, Sinterklaas, Spelcomputers en Games, Technologie
Ja, dat las je goed. Wij gaan je vertellen welke game consoles of gadgets onmisbaar zijn. Juist nu Sint en Kerst eraan komen, en met al die mooie Marktplaats-advertenties een paar klikken van je vandaan. Moet je gaan voor een PlayStation 4 Pro of een Xbox One X? Of juist...
Lees verder

Met deze tips ga je tiptop naar Pinkpop… en andere festivals

Feest, Muziek en optredens, Ontspanning, Outdoor en buitenleven
Ja, het is alweer (bijna) tijd voor Pinkpop en de line-up is weer top! Echt niemand hoeft zich te vervelen, met tieneridool Justin Bieber, rapper Sean Peal, rockband Kings of Leon en Nederlandse topacts Kensington en Broederliefde. Of Guus Meeuwis als dat meer je stijl is. Maar je kunt ook...
Lees verder