Onze categorieeën

Te koop uhh… gereserveerd: gele trui van Joop Zoetemelk!

Kopen, Sport en Activiteit, Verhalen, Verzamelen, Vintage

Joop Zoetemelk, de grootste wielrenner die ons land ooit heeft voortgebracht, heeft zijn gele trui op Marktplaats gezet. De voormalig Tour de France-winnaar meldde vanuit zijn woonplaats in Frankrijk dat de trui weg mag omdat hij wat ruimte in de kast wil maken.

Geen Stijl-redacteur René van Leeuwen twijfelde geen moment en stapte in de auto naar Frankrijk. Sportief als Joop is, veranderde de status van zijn advertentie nog dezelfde dag in ‘gereserveerd’. Ik verzamelde alvast wat andere aangeboden Marktplaats-items om Van Leeuwens vintage look compleet te maken, zodat-ie straks bij de Tourstart in Utrecht helemaal het mannetje is.

Vintage look voor Van Leeuwen

raleigh joop zoetemelk
Een Raleigh racefiets Joop Zoetemelk uit 1980.


retro bidon
Een retro bidon van Campagnolo (nauwelijks gebruikt)


zoetemelk koerspetje
Een authentiek Zoetemelk-koerspetje!


duegi fietsschoenen
Een paar retro Duegi fietsschoenen met houten zolen.

Biefstuk in z'n broek

Naar een retro fietsbroek ben ik nog maar even niet op zoek gegaan; dat zeemleer van 1980 is namelijk even andere koek dan de luxueuze kussens die ze anno 2015 in een fietsbroek naaien. Het verhaal gaat dat Joop Zoetemelk ooit een biefstuk in zijn koersbroek naaide om zijn zadelpijn te verzachten: dat zegt wel genoeg, denk ik. Dus dat laat ik aan jou over Rene, zolang hij maar effen zwart is!

Hieronder voor de liefhebbers de Marktplaats-advertentie van Joop Zoetemelk himself.

trui

“Echte wollen Gele Trui uit de Tour de France met handige achterzakjes.
Wegens te kort aan kastruimte hier in Frankrijk
Altijd zuinig op geweest, verkeert in goede staat.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan - na onze succesvolle vorige autodeal top 5 - snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder

8 gouden tips voor het kopen van een smartphone op Marktplaats

Kopen, Marktplaats tips en trucs, Telecommunicatie
Ja, een mobiele telefoon is een (bijna) onmisbaar item, maar voor het bedrag dat je tegenwoordig neer moet tellen voor de nieuwste en heetste smartphone - zo’n 1.000 euro - zit je ook (met het vliegtuig) drie weken lang op Mallorca; of koop je een eenvoudige tweedehands auto. ‘Gewoon met...
Lees verder