Onze categorieeën

Anders verkoop je toch gewoon de boot?!

Verkopen, Waterpret, Watersport en Boten

LM Boot 8 Aug 2014

Met al die zonnestralen is er bijna niets lekkerder dan met je vrienden of familie in een bootje op het water zitten. Wellicht weet je daar alles van en heb je de afgelopen maanden ultiem gebruik gemaakt van de vele zonuren die de zomer van 2014 met zich meebracht. Nu we langzaam het einde van de zomer naderen, wordt het misschien tijd om de boot te verkopen. Om je kansen op een succesvolle verkoop te vergroten, hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet:

Moment van plaatsen

Denk aan het moment dat de koper wil kopen, niet aan het moment waarop jij tijd hebt je advertentie te plaatsen. Een (zonnige) zaterdag- of zondagochtend is een uitermate geschikt moment. Maak je advertentie de avond ervoor helemaal af, zodat je deze zondagochtend meteen online kan zetten. Grote kans dat jouw advertentie op het moment suprême op de eerste pagina staat.

Heldere foto’s

Voor je begint: maak je boot leeg en schoon. Plaats duidelijke, heldere foto’s en zorg dat je beste foto als eerste zichtbaar is. Maak ook een foto van bovenaf genomen, zodat de indeling van de boot goed te zien is.

Wees eerlijk en uitgebreid

Zet alle eigenschappen van je boot in de advertentietekst. Te weinig informatie? Dan kan het zijn dat je potentiële kopers misloopt. Of dat je wordt gebeld met allerlei vragen. En terecht, als je gaat kopen, wil je wel weten wat voor vlees je in de kuip hebt.

Zet er een titel boven die de lading dekt

Gooi er wat humor in of schrijf een kort verhaaltje over wat jij hebt meegemaakt met de boot. Dat maakt het echt waardoor mensen zichzelf al zien varen. Het laat zien dat je hebt genoten van de boot én er zuinig op bent geweest.

Informeer de havenmeester

Een ligplaats is niet makkelijk te vinden, dus laat de havenmeester met je meedenken. Dat doet hij graag, het gaat immers om een potentiële nieuwe klant.

Betrek je Facebookvrienden erbij

Zet de link van je advertentie op Facebook en vraag een paar vrienden (liefst persoonlijk!) of zij deze willen delen. Zo zorg je ervoor dat jouw advertentie ook terecht komt in de timeline van iemand die (nog) niet op zoek was…

Benader de bieders

Bod binnen? Zoek actief contact! Stuur de bieder een berichtje waarin je laat weten dat je het bod gezien hebt en een proefvaart voorstelt. De beste manier om het kaf van het koren te scheiden.

Maak een koopovereenkomst

Op de site van de ANWB staan templates voor koopovereenkomsten, zoals deze. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als de deal al beklonken is maar de boot nog niet is opgehaald. De overeenkomst maakt duidelijk wie per wanneer de eigenaar is.

1 reactie op “Anders verkoop je toch gewoon de boot?!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Huis verkopen: tips bij het onderhandelen

Huizen en kamers, Verkopen
'Wat is de beste vraagprijs voor een goed onderhandelresultaat?' en andere vragen bij de verkoop van je huis... Als je een serieus bod ontvangt op je huis, kun je gaan onderhandelen. Maar, hoe doe je dat? Afhankelijk van de populariteit van je huis, zul je met één bieder zakendoen of...
Lees verder

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder