Onze categorieeën

Nóg beter ‘Marktplaatsen’ in 2015

Kopen, Verhalen, Verkopen

Mp2015

In 2014 heb ik zeker een paar mooie dingen aan mijn bezoekjes aan Marktplaats overgehouden, maar ik had nog veel meer en beter kunnen handelen. Daarom bij deze mijn Marktplaats-voornemens voor 2015…

Meer vérkopen

Kopen op Marktplaats heb ik nu wel onder de knie. Het is ook lekker makkelijk. Na wat persoonlijke communicatie of een eventuele veiligheidscheck, is het meestal een kwestie van wat geld overschrijven, adres doorgeven en dan maar wachten op dat pakketje (meestal koop ik dingen die makkelijk opgestuurd kunnen worden).

Vérkopen kost over het algemeen wat meer moeite. Toch is het handig om dit regelmatig te doen, of gewoon af en toe een grote verkoopronde te houden. Het levert niet alleen een leuk zakcentje maar ook extra ruimte op. Zo heb ik 50 à 100 dvd’s die zonder twijfel weg kunnen (bijvoorbeeld omdat ik aantal films nu ook op bluray heb). Ook een duur en nauwelijks gebruikt kolfapparaat moet al een tijd de deur uit, en daar komt binnenkort nog een autostoeltje bij. Werk aan de winkel dus.

Meer ophalen (in heel Nederland)

Vaak kies ik voor verzenden als ik iets via Marktplaats koop, maar als het voorwerp erg groot of breekbaar is, ga ik het ophalen. Meestal probeer ik dan een aanbieding in de buurt te vinden, maar zo’n anderhalf jaar geleden ben ik bij uitzondering eens helemaal naar Zuid Limburg gereden (vanuit Noord-Holland) om een home theater beamer op te halen, en dat is helemaal niet slecht bevallen.

Niet alleen kon ik het apparaat meteen werkend zien en wist ik zo zeker dat (en hoe) ik het apparaat zou ontvangen, het werd ook een gezellig, rustig bezoekje met koffie op het terras. Ongetwijfeld heeft dit met de verkoper zelf te maken, maar ik heb sterk het vermoeden dat het ook een gevolg is van de grote afstand die is afgelegd. Iemand die een paar uur heeft gereisd stuur je niet meteen weer huiswaarts.

Gezelligheid is leuk, maar voor mij was het wel een voorwaarde dat het echt een goede deal zou zijn (en dat was het!). Als ik voor iets meer geld zo’n zelfde beamer dicht in de buurt had kunnen ophalen, had ik dit gedaan, maar deze aanbieding was te mooi om te laten schieten. Als de prijs goed is (of het item exclusief) dan heb ik hier best een lange trektocht voor over. En wie weet maak ik er nog wel eens een gezellig dagje uit van. Dan is het helemaal een no brainer.

Sneller e-mailen of bellen

Tenslotte een klein, maar soms cruciaal puntje. Als ik ergens interesse in heb, wil ik nog wel eens een paar dagen lang gaan bieden totdat ik als winnaar uit de strijd kom en de verkoper mij een berichtje stuurt. Vaak is het veel effectiever om direct een e-mail te sturen met het bod, eventueel met een vraag erbij over het product, en de mededeling dat je het meteen kunt ophalen. Bellen wacht ik vaak nog even mee – ook om de verkoper niet meteen voor het blok te zetten – maar als een reactie te lang op zich laat wachten is dit ook een goed idee. Je krijgt dan een indruk van de verkoper en je weet vaak meteen waar je aan toe bent.

1 reactie op “Nóg beter ‘Marktplaatsen’ in 2015”

  1. Zonet een versterker verkocht via Marktplaats. Ik kies in eerste instantie voor communicatie via Marktplaats en niet direct via mobiel of vaste telefoon. Maar soms gebeurt dat en is soms ook wel goed, je hebt direct onderhandelingsresultaat of niet natuurlijk. Een versterker (in dit geval) die ik heb verkocht verzonden via PostNL. Als koper had ik liever fysiek dat ding willen zien en laten testen maar ja. Nou weet ik dat wat ik verkocht heb goed is, daar ga ik altijd voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan – na onze succesvolle vorige autodeal top 5 – snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder

Huis verkopen: tips bij het onderhandelen

Huizen en kamers, Verkopen
‘Wat is de beste vraagprijs voor een goed onderhandelresultaat?’ en andere vragen bij de verkoop van je huis… Als je een serieus bod ontvangt op je huis, kun je gaan onderhandelen. Maar, hoe doe je dat? Afhankelijk van de populariteit van je huis, zul je met één bieder zakendoen of...
Lees verder