Onze categorieeën

Marktplaats en ik: een huis vol stripboeken en kinderspulletjes

Boeken, Verhalen

20160226_133318

Sommigen maken net even iets fanatieker gebruik van Marktplaats dan anderen. Zoals Wendy Roaz Zion, die hier niet alleen veel inboedel en kinderspulletjes heeft gekocht en verkocht, maar ook een enorme verzameling stripboeken heeft aangelegd. Inmiddels zwemt ze in de Donald Ducks zoals Dagobert in zijn geld.

Zoals zoveel mensen raakte de Limburgse Wendy op jonge leeftijd verslingerd aan stripboeken: “Het begon eigenlijk met Suske en Wiske, die waren heel erg leuk. Toen kreeg ik mijn eerste Donald Duck en was ik daaraan verkocht.” En zo'n verslaving heeft eigenlijk best voordelen. Wendy: “Als ik straf kreeg en ik moest naar mijn kamer... dat was geen straf, dat was heerlijk! Lekker op mijn kamer in alle rust mijn stripboekjes lezen. Ik vond het geweldig!”

Geen abonnement nodig

Het duurde niet lang voordat Wendy haar collectie uit ging breiden via Marktplaats: “Ik denk dat het zo’n vijftien jaar geleden is – toen woonde ik nog bij mijn moeder – dat ik ben gaan rondkijken naar alternatieven als een boek te duur was. Dan kreeg ik mijn eerste boekje en was het zo leuk dat ik er meer wilde. Ik heb uiteindelijk nooit een abonnement nodig gehad.”

Donald favoriet

Wendy heeft verschillende stripreeksen thuis – ze heeft bijvoorbeeld veel Suske en Wiskes en Garfields – maar haar favoriet is Donald Duck. Ze verzamelt zo’n beetje al het leesvoer dat er te vinden is over deze sympathieke, ietwat opvliegende eend. Oh, en oom Dagobert is ook welkom. Zolang het maar kwaakt als een eend, is het goed. Het maakt het wel tijdrovend. “Je hebt gewoon zóveel,” zegt Wendy. “Ik ging dan van het ene naar het andere. Ik heb ook van die hele oude Donald Ducks, uit 1966, via Marktplaats kunnen opspeuren. Maar ja, die zijn natuurlijk heel moeilijk te vinden. Dus ik heb nog niet alles compleet.”

ddvintage

Eendje meer of minder...

De vraag is hoeveel Donald Duckjes er nog bij kunnen. “Met mijn kids kan ik het niet eens meer in mijn eigen huis hebben allemaal”, vertelt Wendy. “Een gedeelte ligt bij mijn vader opgeslagen en een deel bij mijn schoonmoeder.” Ze schetst even een plaatje van de thuissituatie: “Drie boekenkasten op de slaapkamer staan helemaal vol. Bovenop een vierdeurs kledingkast staan de stripboeken tot aan het plafond en ondertussen liggen ze ook bij mijn oudste kind op de kamer.” Wendy schat dat ze inmiddels wel een paar duizend stripboeken heeft. Het staat nu wel op een lager pitje: “Ik heb inmiddels twee kids gekregen en die slurpen natuurlijk veel centjes weg. Dus het actieve verzamelen is heel hard geminderd.”

ddpanoramakast

Verhuizen met Marktplaats

Niet alleen voor haar stripverzameling(en) heeft Wendy veel (gehad) aan Marktplaats, ook voor het kopen en verkopen van meubels maakt ze gebruik van de handelssite, bijvoorbeeld bij verhuizingen. “We zijn regelmatig verhuisd, ik geloof zes keer in vijf jaar. Dat kun je ook bijna een hobby noemen,” lacht Wendy. “En heel vaak als we spulletjes over hadden, zetten we het op Marktplaats. Maar ook van: ‘Oh, in dat hoekje moet eigenlijk een tafeltje om je telefoon op te zetten of zoiets. Dan zochten we dat ook op Marktplaats.”

Babykamers

Dure kinderspullen zijn natuurlijk helemaal ideaal om tweedehands te kopen, want ze zijn vaak nog in prima staat. Wendy heeft speelgoed en kinderwagens via Marktplaats gekocht, en allebei de babykamers: “We hebben financieel gezien veel pech gehad, maar je gunt je kindjes natuurlijk alles. Dus als ik in de winkel iets zag dat ik te gek vond – zo’n jumperoo of een wippertje – dan wist ik de nieuwprijs en keek ik daarna snel op Marktplaats.”

jumperoo

Verzamelingen in vele tinten

Wendy weet de koopjes op elk gebied goed te vinden, ook wanneer het gaat om populaire boeken. Wendy: “Dat nieuwe boek van ‘Grey’ was uitgekomen. Van Vijftig Tinten, weet je wel? Ik had de eerste drie delen, maar om dan meteen weer vijftien euro te betalen. Maar dan hoor je al die verhalen en wil je hem eigenlijk toch snel lezen. Dus toen heb ik hem, toen hij net uit was, voor zes euro op Marktplaats gekocht. Ja, dat loont zich wel!”

Is Wendy dus toch weer een beetje boeken aan het verzamelen, al zijn het dan geen stripboeken. Of wacht...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder

Op autovakantie met een Donkervoort: vrijheid en lekkere bochtjes

Hobby en Vrije tijd, Vakantie, Verhalen, Zomer
Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie, meestal om geld uit te sparen. De auto is dan gewoon een manier om op je bestemming te komen. Pas bij aankomst kan het vakantievieren beginnen. Tenzij je, net als Roos en Yvo uit Zwolle, van de reis al een vakantie maakt....
Lees verder