Onze categorieeën

Afscheid van Bonnie: het kon echt niet meer

Verhalen

Fleur was dolgelukkig met Bonnie. En eigenlijk was iedereen weg van haar: op straat had ze alle blikken op zich gericht en de mensen wilden alles over haar weten. Het was ook een genot om met haar op stap te gaan. Maar aan al het mooie komt een einde. Na een geweldige relatie van anderhalf jaar is het tijd voor de dames om hun eigen weg te gaan. Dus heeft Fleur haar Bonnie op Marktplaats gezet. Oh, Bonnie is trouwens een roze-oranje Golf cabrio uit 1997.

Het was niet meteen liefde op het eerste gezicht, maar Fleur heeft wel een speciale band met haar auto gekregen. Het is nu tijd voor wat nieuws – wat altijd leuk is – maar ze neemt toch wel een beetje ‘met pijn in het hart’ afscheid van haar auto, zoals ze in haar advertentie schrijft.

“De ultieme Barbie-auto”


Als klein meisje droomde Fleur (28) al van een Golf cabrio: “Dat was toen dé Barbie-auto. Ik haalde drie jaar geleden pas mijn rijbewijs maar mijn eerste auto moest en zou een Golf cabrio worden. En dit was de enige die in de buurt op Marktplaats te koop stond, die ook nog eens betaalbaar was en een beetje betrouwbaar leek.”

Fleur was dolblij met haar auto maar over de kleur was ze niet wild enthousiast. Niet mooi? “Ja, mooi van lelijkheid misschien”, grapt Fleur. “Eigenlijk vond ik hem afschuwelijk. We maakten er thuis grapjes over. ‘Alleen nog even de ramen tinten en dan is hij helemaal af.’

Met deze kleur had Fleur natuurlijk wel de ultieme Barbie-auto gevonden. “Nou inderdaad”, zegt ze. “Die kleur heeft ie echt. Op foto’s valt het niet zo op maar hij heeft zo’n parelmoer-effect, dus als je hem in de zon ziet, dan staat er wel iets. ‘Tropical orange’ heet het volgens de fabrikant. Dat is nog het ergste: hij is echt zo uit de fabriek gekomen. Wat iemand bezielt om zijn auto nieuw in die kleur te bestellen, ik weet het niet”, lacht Fleur.

Bonnie lust wel een slok


“Ze heeft ook een naam, trouwens”, laat Fleur weten. “Bonnie. En ja, dat komt ergens vandaan.” Lachend: “Het is misschien niet zo’n representatief verhaal over de auto, maar ze lust nogal wat benzine. Het is niet de meest zuinige auto. 1.8, automaat en aardig op leeftijd. Die tank mag je dus wel volgooien. Inderdaad, de naam komt van Bonnie St. Claire.”

“Hij was ook lekker fout natuurlijk. Ik heb nog dobbelsteentjes aan de spiegel gehangen – die heb ik voor de foto’s even weggehaald – en er heeft zelfs panterprintbekleding in gezeten. Hij was zo ontzettend fout dat ik hem daarom juist mooi vond.”

Aangestaard bij de supermarkt


Aan belangstelling had Fleur in ieder geval geen gebrek. “Ik heb wel eens bij een tankstation gestaan dat ze zeiden: ‘Joh, is ie ook te koop?’ Maar je hebt ook mensen bij de supermarkt die je aan zitten te kijken als je boodschappen aan het inladen bent. Er is altijd wel iemand die even naar je toekomt. En dan altijd met zo’n typische glimlach wegloopt. Of kinderen die naar buiten zitten te kijken als je op de snelweg rijdt. Dat bekijks is toch wel grappig. Ik denk dat ik dat wel ga missen.”

‘Missen’, ja. Want Fleur gaat Bonnie toch echt verkopen: “Tja, je wordt wat ouder. En ik heb een eigen zaak, waarvoor ik ook nog wel eens ergens naartoe moet rijden. Om dan hierin aan te komen… dat kan ik eigenlijk niet maken.”

fb_img_1474652332956

“De geur van pas gemaaid gras”


Dus ging Fleur op zoek naar wat anders… maar toch een beetje hetzelfde: “Ik kon eigenlijk geen afstand doen van de Golf cabrio,” laat ze weten. “Dus ik ben nu gegaan voor een Golf 4 cabrio (in plaats van een Golf 3), en dan gewoon een degelijke zwarte. Hij ziet er ook iets nieuwer uit en heeft wat meer luxe.”

En dus weer een cabriolet? “Ja, ik blijf cabrio rijden. Zolang het niet regent, heb ik mijn dak open. ’Eens een cabriorijder, altijd een cabriorijder’ hoor je wel eens en ik denk dat dat klopt.” Wat dan de aantrekkingskracht is? “Het gevoel dat je buiten bent. Veel mensen werken vijf dagen in de week en dan ben je toch veel binnen. Als het dan mooi weer is, is het hartstikke lekker om een half uurtje voor en na je werk even buiten te zijn. Juist in de herfst of in de lente, wanneer het nog niet zo bloedheet is en je die eerste en laatste zonnestralen hebt. Dan is het in de auto helemaal niet koud met het dak open. Of als je langs een weiland rijdt en je ruikt dat pas gemaaide gras. Dat soort dingen…”

“Wat nieuw is, is leuk!”


Bonnie was bijzonder, maar Fleur is ook echt blij met haar nieuwe Golf. Er zitten veel fijne, nieuwe dingen op: “In Bonnie zit stoffen bekleding. Dat is op zich prima, maar in een cabrio ontkom je niet aan wat vocht in je auto en dan blijft leer – wat ik nu heb – veel netter. De stoelverwarming is ook fijn, dan merk je helemaal niets van de kou als je het dak in de lente of herfst open hebt. En de boordcomputer vind ik ook heel handig.”

Dit betekent trouwens niet dat Fleur hier voorlopig genoeg aan heeft. “Sommige mensen kopen een auto voor jáááren, maar dat heb ik helemaal niet. Voor mij is een auto een gebruiksobject. Daarom rijd ik vooral oude auto’s, die weinig afschrijving hebben. Als hij het goed blijft doen, kan ik er zo een paar jaar in blijven rijden, maar ik kan volgend jaar na de zomer ook zeggen: ‘laten we eens een Mercedes kopen’”, lacht ze. “Ik vind het gewoon leuk om steeds in wat anders te rijden. Want iets wat nieuw is, is altijd leuk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder

Op autovakantie met een Donkervoort: vrijheid en lekkere bochtjes

Hobby en Vrije tijd, Vakantie, Verhalen, Zomer
Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie, meestal om geld uit te sparen. De auto is dan gewoon een manier om op je bestemming te komen. Pas bij aankomst kan het vakantievieren beginnen. Tenzij je, net als Roos en Yvo uit Zwolle, van de reis al een vakantie maakt....
Lees verder