Onze categorieeën

Ultiem ontspannen in je eigen achtertuin

Boeken, Hobby en Vrije tijd, Ontspanning, Outdoor en buitenleven, Tuin, Zomer

shutterstock_380399284

Waarschijnlijk heb jij van je tuin of terras al lang een knus, gezellig plekje gemaakt waar je lekker kan ontspannen of van de zon kunt genieten. Dit is wel zo slim. Je hoeft namelijk echt naar een kuuroord of wellness-centrum te gaan om je weer helemaal mens te voelen. Je kun gewoon in je eigen achtertuin heerlijk tot rust komen en dat lekkere vakantiegevoel ervaren. Hieronder enkele tips.

Je hoeft er echt geen hele productie van te maken of een halve dag uit te trekken om in de ultieme chillmodus te raken. Een paar simpele handelingen en attributen - en eventueel een paar gasten - zijn genoeg. Lees mee…

1) Wellness voor je voeten

In het wellnesscentrum waar ik af en toe kom, begin ik de saunagang standaard met een voetenbadje. Gewoon even lekker met je voeten badderen in warm water, een beetje wiebelen met je tenen misschien… Het is lekker low key maar het warme gevoel trekt wel meteen naar de rest van je lichaam dus je kunt al volop genieten.

Het goede nieuws is dat je dit ook makkelijk in je eigen tuin kunt ervaren, lekker zittend in je tuin- of loungestoel, met je poezelige voetjes in een voetenspa of voetenbubbelbad. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een simpel teiltje vullen met water. Oh en soms is koud water natuurlijk ook heerlijk, om lekker af te kunnen koelen op een snikhete dag.

2) Chillen in een hangmat

Wat is het eerste beeld dat je voor je ziet als je aan de ultieme, ontspannen vakantie denkt? Waarschijnlijk iets met een blauwe zee en een parelwit strand, een palmboom, een cocktail met een parapluutje erin misschien, maar zonder enige twijfel ook… een hangmat! Deze lap stof is toch wel het toppunt van luiheid. Lekker los van de grond, een beetje zachtjes wiebelen, of gewoon even slapen of met de ogen dicht - en een strohoed op je gezicht - helemaal nergens aan denken. Er zijn overigens ook geinige hangmatstoelen te verkrijgen...

hangmatstoel

Tip: wist je dat de beste manier om in een hangmat te liggen niet recht is maar schuin? Er is dan minder risico om eruit te vallen. In een hangmat met spreidstok maakt het trouwens niet uit (dan hoeft je lichaam het doek niet te spreiden).

3) Stap in een andere wereld

Ook al zit je lekker lui te wezen in je tuin, je kunt toch de wildste avonturen beleven en je geest prikkelen… met een boek of serie. Dus pak die pageturner erbij die je al een tijd in de kast hebt staan, of klap je laptop open en start een dvd van Mad Men, Game of Thrones of House of Cards op en dompel je onder in al die meeslepende verhalen. Als dat toch allemaal te heftig is, zo op een luie zomermiddag in je tuin, dan kun je natuurlijk ook de laatste Linda of Voetbal International doorbladeren.

4) Bordspel in de tuin

Ja, je leest het goed. Haal Mens-erger-je-niet, Ganzenbord of Kolonisten van Catan van de zolder en ga gezellig een bordspel spelen in de tuin. Maar dan wel in de meest relaxte modus natuurlijk, dus achterover gezakt, minstens na iedere beurt een slokje of hapje nootjes, en met lange pauzes tussen de zetten. Dus laat spellen waarbij de gemoederen al te hoog oplopen lekker in de kast liggen. Een ideale ‘buitensport’ is natuurlijk schaken; al lang geleden ontdekt door oude mannetjes in het park en ideaal voor jouw chilldagje in de tuin. Desnoods doe je tien zetten en ga je de volgende dag (of week) verder. Niets hoeft, alles mag.

shutterstock_438203497

5) Bijkletsen met hapje en drankje

Deze bedenk je zelf waarschijnlijk ook wel, maar ik zet hem er toch maar even bij: nodig wat vrienden en vriendinnen uit, en ga lekker in je tuin of op je balkon bijkletsen, met een hapje en een drankje. Zet een koelbox neer met wat flessen wijn en/of biertjes erin - of iets sterkers - en bespreek de laatste roddels of voetbaluitslagen. Dan nog een stokbroodje, een lekker kaasplankje of misschien wel sushi erbij, en het feest is compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder

Op autovakantie met een Donkervoort: vrijheid en lekkere bochtjes

Hobby en Vrije tijd, Vakantie, Verhalen, Zomer
Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie, meestal om geld uit te sparen. De auto is dan gewoon een manier om op je bestemming te komen. Pas bij aankomst kan het vakantievieren beginnen. Tenzij je, net als Roos en Yvo uit Zwolle, van de reis al een vakantie maakt....
Lees verder