Onze categorieeën

DIY tips: maak wat moois van je tuin of terras

Doe-het-zelf en Verbouw, Lente, Tuin

bamboeschutting

Heb je ook serieuze lentekriebels gekregen door de zonnige dagen van de laatste tijd en het vooruitzicht voor komend weekend, wanneer het, als we de weervrouw van het achtuurjournaal mogen geloven, heus terrasjesweer wordt? Misschien leuk om je tuin of terras dan eens een opfrisbeurt te geven! Eerder was hier al te lezen hoe je aan de slag kunt met verantwoorde planten en moestuintjes, maar het oog wil ook wat, dus bij deze wat tips hoe je makkelijk en creatief je tuin kunt opleuken.

1) Originele bloempotten of plantenbakken

shutterstock_304073846
Als je niet het type bent voor de geijkte huis-tuin-en-keuken-potten - bijvoorbeeld zo'n ijzeren geval met hengsel of gekleurde bak voor over de reling - en je het ook nog eens leuk vindt om creatief bezig te zijn, dan zijn er genoeg originele alternatieven te bedenken. Zoals een plantenbak gemaakt van een oude autoband, of een conservenblik-bloempot. Simpel en strak!

shutterstock_219071686

2) (Led-)verlichting op unieke plekken

Met led-verlichting kun je heel veel doen tegenwoordig. Zo heb je kleine led spotjes voor in de grond, die op een sprookjesachtige manier je bloemen en planten van onderen beschijnen. Je kunt ook een (heel betaalbare) led strip - een lichtslang dus - langs je borders leggen. Dit maakt je groene 'zones' extra strak of, als de borders kronkelend zijn, extra sierlijk.

shutterstock_293654471

3) Bijzondere en DIY schuttingen

Een schutting is simpelweg een afscheiding tussen twee tuinen (of een tuin en een ander deel van de buitenwereld), maar het hoeft niet alleen maar een functioneel stel planken te zijn. Je kunt er ook er echt iets orgineels van maken. Denk eens aan een schutting van bamboe voor een fijne, oriëntaalse uitstraling. Maar je kunt ook denken aan interessante samenstellingen met rieten matten, boomschorsmatten, stijgerhout, aardappelkistjes, en pallets. Kijk ook maar eens rond op Instagram of Pinterest voor leuke ideeën.

bamboeschutting2

4) Pallet-creaties

Wist je dat pallets niet alleen in magazijnen te vinden zijn, maar ook veelgebruikte doe-het-zelf-objecten zijn voor tuin en interieur? Een pallet op zijn kant is een verzameling bloembakken, en gewoon plat op de grond kan het een (salon)tafel zijn of een loungestoel. Gewoon even een flink kussen erop en/of een likkie verf eroverheen en je bent klaar.

palletkussens2

5) Ga los met kleuren

Als afsluiting een tip waar je alle kanten mee uitkunt, zolang het maar niet grauw en grijs is! Het is lente, de zon schijnt, dus het is tijd voor vrolijkheid. Waarom zou je dit gevoel niet terug laten komen in je tuin of op je balkon? Dus leg wat fleurige kussens neer, verf je klapstoeltjes groen, geel of pimpelpaars en omring je met een assortiment kleurrijke bloemen waardoor je bezoek zich in de Keukenhof waant...

shutterstock_145963313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Speel- en DIY-tip: maak een vakantiehuisje in de tuin

Doe-het-zelf en Verbouw, Kinderen en baby's, Tuin, Vakantie, Zomer
Heb je ook een vakantie thuis gepland maar weet je nog niet hoe je de kids het beste kunt vermaken? Denk eens aan een speelhuisje voor de kinderen in de tuin, doe-het-zelf of kant-en-klaar. Hieromheen kun je ook nog allerlei speelactiviteiten en thema’s bedenken zodat de kids niet uitgespeeld raken....
Lees verder

5 tips voor een onvergetelijk tuinfeest

Feest, Tuin, Zomer
Hoe je een tof feestje bouwt, hoeven we je vast niet uit te leggen. Maar nu het ein-de-lijk lekker weer gaat worden (echt, we hebben het gecheckt) is het tijd om je geplande borrel om te schalen naar een te gek tuinfeest, waar je vrienden het na de vakantie nog...
Lees verder