Onze categorieeën

Tech-trends voor 2015 (deel 1)

Nieuws, Sport en Activiteit, Technologie, Telecommunicatie

apple watch

Nog niet eens zo heel lang geleden deden de Google Glass en de 3D-printer hun intrede, maar van een doorslaand succes is nog geen sprake. Daar zou in 2015 wel eens verandering in kunnen komen. Ga jij jezelf dit jaar ook opnieuw uitvinden?

Het jaar van de wearables

Google Glass

google glass
Het is onzeker of consumenten de Glass gaan gebruiken

2015 wordt het jaar waarin de wearables een vlucht gaan nemen. Zo verschijnt er dit jaar een nieuwe versie van de onder consumenten tot nu toe geflopte Google Glass (dat heeft onder andere te maken met verscherpte privacy-wetgeving, die lukraak filmen en fotograferen van mensen bemoeilijkt). De bril krijgt onder meer een betere accu en een snellere processor. Verschillende bronnen rond Google melden dat de nieuwe Glass niet gericht is op consumenten, maar op de zakelijke gebruikers. Denk aan chirurgen, brandweer- en politiemensen.

Update 16 januari 2015: Google kondigt aan te stoppen met de productie van de huidige Google Glass. Het bedrijf zet een divisie aan het werk die in de toekomst een compleet vernieuwde Glass op de markt zal brengen. Het lijkt niet waarschijnlijk dat dit al in 2015 tot een herintroductie zal leiden.

Apple Watch

apple watch activity
2015 wordt ook het jaar van de langverwachte Apple Watch. Kon wel eens een groot succes worden, want Apple-fans over de hele wereld zijn hard toe aan een nieuwe gadget uit Cupertino; de iPhone en iPad zijn al jaren op de markt. Een toepassing die de Watch tot een succes kan maken: de integratie van sport- en gezondheid-gerelateerde informatie die je alles vertelt over je dagelijkse activiteit.

De ronde Samsung smartwatch

samsung-gear
Samsung Galaxy Gear: klein is-ie niet

Volgens geruchten van het doorgaans welingelichte Sammobile komt Samsung dit jaar met een ronde smartwatch, om zo designfans tegemoet te komen. Het grote en rechthoekige formaat van de huidige generatie Galaxy Gear spreekt weinig mensen aan. De verwachting is dat Samsung voor de ‘SM-R720’ - zoals de codenaam van de nieuwe smartwatch luidt - afscheid neemt van het Android-besturingssysteem en overschakelt naar Tizen.

In deel 2: Van realiteit naar ‘virtual reality’, de Ocolus Rift en Razer VR. En: 3D-printen, een fabriek in je huiskamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5 must haves voor elke gamer: PS4, Xbox One X en meer…

Kerstmis, Sinterklaas, Spelcomputers en Games, Technologie
Ja, dat las je goed. Wij gaan je vertellen welke game consoles of gadgets onmisbaar zijn. Juist nu Sint en Kerst eraan komen, en met al die mooie Marktplaats-advertenties een paar klikken van je vandaan. Moet je gaan voor een PlayStation 4 Pro of een Xbox One X? Of juist...
Lees verder

8 gouden tips voor het kopen van een smartphone op Marktplaats

Kopen, Marktplaats tips en trucs, Telecommunicatie
Ja, een mobiele telefoon is een (bijna) onmisbaar item, maar voor het bedrag dat je tegenwoordig neer moet tellen voor de nieuwste en heetste smartphone - zo’n 1.000 euro - zit je ook (met het vliegtuig) drie weken lang op Mallorca; of koop je een eenvoudige tweedehands auto. ‘Gewoon met...
Lees verder