Onze categorieeën

Een kijkje in de keuken

Huis en inrichting

kijkjekeuken

Even voorstellen. Mijn naam is Marie-Anna Postma en ik volg de laatste trends op het gebied van wonen. Marktplaats heeft mij gevraagd of ik een aantal woontrends voor 2017 met jullie wil delen. Zo gezegd, zo gedaan. Ook geef ik jullie een kijkje in mijn eigen keuken… en huis. 😉

Mijn keuken (zie foto hierboven) is klein, maar praktisch ingedeeld en van alle gemakken voorzien. Ik heb gekozen voor een dun, zwart composiet aanrecht en eiken kastjes. Eiken geeft het geheel een warme uitstraling en steekt mooi af tegen de woonbeton gietvloer.

De kleurtrends van 2017

Kleuren zijn zeer bepalend voor de sfeer in huis. In 2017 zien we veel warme donkere kleuren zoals blauw- en groentinten, maar ook frissere kleuren als okergeel. Nu kun je in de weer gaan met verf, maar je kunt deze kleuren ook terug laten komen in jouw interieur door te spelen met accessoires of bijvoorbeeld kussens. Zo heb ik zelf gekozen voor kussens met een leuke print en een kleurtje.

img_3565

De kleur groen kun je natuurlijk ook terug laten komen door een paar leuke planten op te hangen! Planten hebben een positieve invloed op je humeur en de kwaliteit van de lucht wordt erdoor verbeterd. Naast mijn mintgroene koelkast heb ik daarom drie hangplanten aan de muur bevestigd. Fluitje van een cent.

img_3549

Brons: de materiaaltrend in 2017

Natuurlijke en duurzame materialen zijn in 2017 ook nog steeds helemaal hip! Hout, marmer, kurk, (gekleurd) natuursteen, kokos. Mijn eettafel is van gerecycled teakhout en de stoelen zijn vintage. Ik wilde niet alles nieuw kopen, maar ook gebruikmaken van vintage. Dit is duurzaam en beter voor mijn portemonnee. Wil je ook zo’n bonte verzameling aan jouw eettafel? Op Marktplaats verschijnen regelmatig hippe vintage stoelen.

img_3571

Brons, brons en nog eens brons. Ook brons zien we terug in 2017, deze diepe warme kleur past goed bij groen en blauw. Koper daarentegen wordt in 2017 helemaal verbannen uit ons interieur.

Stoffen in 2017

Al met al zien we in 2017 dat ons interieur volwassenheid en luxe mag uitstralen. Stoffen als velours en chenille worden schaamteloos gebruikt voor banken, fauteuils en stoelen. Deze stoffen maken het geheel nog warmer én het is lekker zacht om op te zitten. Tussen mij en mijn bank was het liefde op het eerste gezicht toen ik hem zag staan. Hij straalt zoveel warmte uit en zit heerlijk! En hij is ook nog eens helemaal van deze tijd, met een retro knipoog.

img_3559

Jouw persoonlijke touch

Je wil natuurlijk niet klakkeloos alle trends volgen en dat is ook helemaal niet de bedoeling. Geef je huis je eigen touch met leuke vintage meubels en persoonlijke items zoals fotolijstjes of een mooi aandenken aan een reis of gebeurtenis. Zo heb ik verschillende bronzen fotolijstjes staan met daarin foto’s van reizen, vrienden en familie.

img_3578

Tip!

Als laatste wil ik nog een tip delen. Heb je een slaapkamer over, maar is deze niet zo groot? Kies dan voor een multifunctioneel meubel zoals een hoogslaper met een bureau eronder of een kast met een bureau erin. Op deze manier heb je een logeer- en studeerkamer in één. Bij ons thuis hebben we een dergelijke werkkast staan en hebben hierdoor ook nog ruimte voor het logeerbed. Doordat het bureau in de kast verstopt zit, lijkt het nog netter ook! Win-win!

img_3593

img_3591

img_3590

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Verhuizen na kopen nieuw huis: waar moet je aan denken?

Huis en inrichting
Vervelend, hè, zo zonder internet en warm water in je nieuwe huis; maar er is nog meer te regelen. Een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd, dan gaat het nu echt gebeuren. Een nieuwe stap in je leven, wonen in een andere omgeving, een nieuw huis om echt je thuis van te...
Lees verder

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis
Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal...
Lees verder