Onze categorieeën

Bij Tijn op het terras: ‘Van zwembroek tot winterjas’

Herfst, Ontspanning, Outdoor en buitenleven, Winter, Zomer

151103_MPB_winterse_hap

Door Linda Smolders

Buiten eten en borrelen ook in de koudere maanden is een trend. Denk aan het succes van de Big Green Egg en andere steeds luxer wordende barbecues die men ook graag in de winter gebruikt. Dit is met de overkappingen en parasols die een stevige bries kunnen hebben, de verbeterde kwaliteit van de terrasmaterialen én de terrasverwarmers in alle soorten en maten, heel goed mogelijk. Ik bezoek een van ’s lands bekendste strandtenten: Tijn Akersloot.

Sinds vier jaar heeft het Zandvoortse Tijn Akersloot een jaarronde exploitatievergunning. Hiermee is dit strandpaviljoen niet alleen een hot spot in de zomer, maar is het ook in de koudere maanden dé plek om na een lange strandwandeling een welverdiende warme choco te drinken. Ik praat met Lodewijk Keulen (37). Samen met zakenpartner Esgo Kuiper (36) is hij sinds één jaar de nieuwe eigenaar van mijn favoriete strand en zee- hangout. Hoe komen zij de winter door?

Allereerst, heb je altijd al een strandtent willen hebben?
Ik heb na mijn studie aan de Hotelschool in Den Haag een paar jaar samen met de broers Martijn en Michiel van den Berg hun zaak op het Noordwijkse strand mogen leiden. Ontzettend leuk om te doen, maar ik had na die tijd niet de ambitie om een strandtent te beginnen. Reden hiervoor is dat ik geen seizoensbedrijf wil hebben. Ik wil dat mijn zaken het hele jaar door draaien.

Inmiddels heb je samen met zakenpartner Esgo een aantal horecazaken in Amsterdam en omstreken. Ik wil het graag hebben over één van je laatste veroveringen, Tijn Akersloot. Hoe is het het afgelopen jaar gegaan?
Heel goed. Tijn was natuurlijk al een succesvolle tent met een trouwe gastenkring en een hele goede naam. We zijn er dan ook trots op dat de familie Akersloot hun ‘kindje’ aan ons heeft toevertrouwd. Tijn, de oprichter zien we hier nog regelmatig. Zoon Ruerd is aan het ondernemen in Amsterdam. Toen wij Tijn overnamen hebben we een paar dingen veranderd, maar we hebben vooral de zaak gecontinueerd.

Tijn2

Wat hebben jullie wel veranderd?
We hebben de beplanting vernieuwd, de lay out van de kaart een tikkeltje veranderd en we hebben een buitenbar gebouwd. Voorheen haalde je je drankjes voor op het strand binnen aan de bar, maar dit vonden we qua routing niet handig. Bijkomend voordeel is dat de bar buiten voor meer levendigheid op het terras zorgt. Die dynamiek in de zomer wilden wij ook heel graag in de herfst- en wintermaanden voortzetten dus hebben wij besloten de iconische Tijn Akersloot barbecue het hele jaar door aan te steken. In de winter wel alleen in de weekenden en bij goed weer. Tijns Winter-BBQ zorgt ervoor dat mensen dan lekker buiten blijven hangen.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de gasten er dan buiten ook warmpjes bij zitten?
We hebben warmtepaddenstoelen voor bij de hoge statafels en we creëren her en der zitjes rondom houtkachels waar we ook dekens bij leggen. Verder zijn we nog op zoek naar hoge vuurkorven, veilig voor de kleintjes. Ons terras moet er zo gezellig uitzien dat mensen graag buiten willen blijven. Het komt dan ook regelmatig voor dat we op een mooie winterdag meer gasten hebben dan op een goede zomerdag omdat dan zowel de binnen- als de buitenruimte optimaal benut is.

Wat doe je nog meer om ervoor te zorgen dat Tijn Akersloot ook in de herfst- en wintermaanden goed bezocht wordt?
Naast ons onweerstaanbaar gezellige terras met alle zitjes en warmtebronnen, - regelmatig opgeleukt door de Tijn Akersloot winter-BBQ - organiseren we één keer per maand, op de donderdag een filmavond. Deze wordt goed bezocht. Verder ben ik blij met het feit dat mensen ook in de koudere maanden de zee opzoeken. Uiteraard profiteren we van het feit dat we in het winterseizoen minder last hebben van concurrentie, simpelweg omdat wij een van de weinige strandtenten zijn met een jaarronde exploitatievergunning. Ik kan dus wel zeggen dat wij de winter goed doorkomen.

Tijn3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder

Op autovakantie met een Donkervoort: vrijheid en lekkere bochtjes

Hobby en Vrije tijd, Vakantie, Verhalen, Zomer
Veel Nederlanders gaan met de auto op vakantie, meestal om geld uit te sparen. De auto is dan gewoon een manier om op je bestemming te komen. Pas bij aankomst kan het vakantievieren beginnen. Tenzij je, net als Roos en Yvo uit Zwolle, van de reis al een vakantie maakt....
Lees verder