Onze categorieeën

Ruilen geblazen op Swap Sunday: Sinterklaascadeaus massaal op Marktplaats

Feestdagen, Kopen, Sinterklaas, Verkopen

457887427
Na de grote kerstinkoopdagen Black Friday en Cyber Monday, respectievelijk de vrijdag en maandag na Thanksgiving, is er nu Swap Sunday, de dag waarop de meeste Sinterklaascadeautjes worden geruild of doorverkocht. Net als voorgaande jaren is voor Marktplaats de zondag na pakjesavond de drukste dag tijdens de feestdagen, met dit keer maar liefst een half miljoen geplaatste advertenties.

Boeken, games en parfums

De Sint blijkt er op pakjesavond soms flink naast te zitten en veel cadeaus vinden daarom hun weg naar Marktplaats. Vooral de rubrieken Spelcomputers en Games, Boeken, Speelgoed, CD’s en DVDs, Parfum, Portemonnees, Riemen en Ceinturen en Mutsen, Sjaals en Handschoenen laten een stijging zien. Maar ook de interactieve Furby-knuffels zijn met honderden tegelijk aangeboden. Net als vorig jaar, toen ze te eng bleken voor veel kinderen.

Snel en mobiel

Sommige cadeaus zijn al op pakjesavond zelf op Marktplaats gezet. Geen wonder ook als je met een smartphone of tablet binnen een minuut een complete advertentie kunt plaatsen. Steeds meer mensen ontdekken dit gemak: vorig jaar kwam nog geen 50% van de bezoekers via een mobiel apparaat op Marktplaats terecht, nu is dat percentage al gestegen naar ruim 60%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

De 6 beste eindejaars autodeals

Kopen, Marktplaats tips en trucs
Wil je in de laatste paar dagen van 2017 nog even een goede autodeal op Marktplaats scoren? Kijk dan - na onze succesvolle vorige autodeal top 5 - snel naar dit interessante aanbod van stoere, bijzondere en aantrekkelijk geprijsde auto’s die nu op Marktplaats te vinden zijn. Er zijn slechtere...
Lees verder

Huis verkopen: tips bij het onderhandelen

Huizen en kamers, Verkopen
'Wat is de beste vraagprijs voor een goed onderhandelresultaat?' en andere vragen bij de verkoop van je huis... Als je een serieus bod ontvangt op je huis, kun je gaan onderhandelen. Maar, hoe doe je dat? Afhankelijk van de populariteit van je huis, zul je met één bieder zakendoen of...
Lees verder