Onze categorieeën

Een ode aan mijn vader. De beste papa in de wereld!


Feestdagen

sheenavader2

Dat ik gezegend ben met mijn familie is iets waar ik best vaak over nadenk. Een goede familie is alles behalve een zekerheid in het leven. Je wordt er in geboren - je hebt geen keuze in wie je familie wordt - en het kan ook zomaar verkeerd uitpakken. Wij zijn hecht als familie. We zien elkaar niet meer zo vaak als vroeger, maar ik weet dat mijn ouders er zijn en daar ben ik ben trots op. 19 juni is het Vaderdag en ik maak graag gebruik van deze dag om de man van mijn leven eens flink in het zonnetje te zetten! Maar deze dag betekent niet voor iedereen hetzelfde en moet wat mij betreft vooral gebruikt worden om liefde en vriendschap te omarmen.

Wat geef je iemand die alles al heeft?


Als kind vond ik het ontzettend leuk om mijn papa te verrassen met een mooie tekening, zijn favorietje luchtje, ruitenwisservloeistof (sja, wat geef je iemand die alles al heeft, naar eigen zeggen) en een lekker ontbijtje op bed. Nu we al een tijdje niet meer onder één dak leven is het ontbijtje geen onderdeel meer van de jaarlijkse traditie, maar ben ik gelukkig niet meer afhankelijk van het geld van mijn moeder om hem van een leuk cadeautje te voorzien. Daarnaast is het ook veel leuker om je papa mee op stap te nemen en de hele dag in de watten te leggen.

Een goede vader/dochter band


Mijn vader en ik hebben dus een goede band, maar vinden ook nog eens veel dezelfde dingen leuk. We kijken graag films, luisteren naar dezelfde muziek, houden van hetzelfde eten en slenteren graag samen door Amsterdam. Voor ons zal Vaderdag dan ook waarschijnlijk een combinatie van deze dingen bevatten. Op plekken die we toevallig bezoeken, vertelt hij dan vaak hele leuke verhalen over de avonturen in zijn jeugd. Hoe hij als tiener rondhing in Paradiso of samen met zijn broers de buurt onveilig maakte waar ze woonden met z’n allen. Ik moet hier altijd ontzettend om lachen en herken soms mijn eigen baldadigheid in zijn vroegere acties.

Teambuilden op Vaderdag…


Dat ik het ontzettend getroffen heb met een vader als die van mij is iets wat ik mij zeker realiseer. Niet iedereen heeft zo'n hechte relatie met zijn of haar ouders. Voor die mensen is vaderdag misschien een goed moment om de band te versterken. Neem je vader bijvoorbeeld eens als verassing mee op een sportief dagje uit (goed voor teambuilding, dus waarom niet hier voor?), neem samen een ontspannende massage (wedden dat hij een stuk relaxter wordt) of zoek een leuk restaurant op om eens goed bij te praten. Is samen op pad net iets te veel van het goede? Dan kan je altijd nog voor de veilige weg gaan een een mooi cadeau uitzoeken. En anders stuur je toch gewoon een kaartje, helemaal leuk als je ‘m zelf in elkaar knutselt!

sheenavader3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis
Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal...
Lees verder

Koningsdag-tips: Marktplaats manieren op de vrijmarkt

Feestdagen, Handelen, Kopen, Marktplaats tips en trucs, Verkopen
Donderdag is het alweer zover: dan viert Willem-Alexander zijn 50e verjaardag en gaat iedereen uit zijn bol voor Koningsdag. Wat zijn jouw plannen? Natuurlijk een feestje bouwen, maar ga je ook met je kleedje of tafeltje vol verkoopwaar op de vrijmarkt staan? Of wil je juist gezellig overal rondsnuffelen om voor...
Lees verder