Onze categorieeën

De eerste Marktplaats-advertenties van 2015

Feestdagen, Verkopen

klokvuurwerk
Marktplaats vroeg zijn gebruikers via Facebook wat ze dachten dat de eerste advertentie was van 2015. Een idee? Alvast een tipje van de sluier: het is geen advertentie voor lege champagneflessen of gebruikt vuurwerk.

De eerste zijn in 2015: een uitdaging

Er zijn veel mensen die er een sport van maken om overal als eerste bij te zijn. Maar de allereerste zijn in het nieuwe jaar is natuurlijk extra bijzonder. Zo is bekend dat veel verloofde stelletjes proberen als eerste van het jaar te trouwen. Het komt misschien een treetje lager op de ladder, maar het is ook heel mooi om in de boeken te staan als degene met de eerste Marktplaats-advertentie van het jaar. Dan heb je alleen wel een beetje een dilemma. Vanwege de vele advertenties die geplaatst worden – de eerste minuut van 31 december waren het er bijvoorbeeld 101 – moet je er heel snel bij zijn. Tegelijkertijd heb je om middernacht met Oud en Nieuw meestal wat anders te doen. Toch zijn er genoeg fanatieke Marktplaatsers die ieder jaar opnieuw proberen de eerste te zijn.

‘Proost! En de allerbeste advertenties voor 2015’

Zie je het voor je: “3, 2, 1: Gelukkig Nieuw... - oh, momentje, even een advertentie plaatsen - ...jaar!” Het mag een wonder heten dat er in de eerste minuut van het nieuwe jaar überhaupt nog items te koop zijn aangeboden. Er zijn, tijdens Oud en Nieuw, van twaalf uur middernacht tot één minuut over twaalf in totaal zestien advertenties op Marktplaats gezet. De Facebook-gebruikers zaten er met hun vermoedens over het product in die felbegeerde eerste advertentie dan wel meestal naast, de pogingen waren in ieder geval grappig. “Lege flessen”, “een kerstboom”, “een vuurwerkbril”, “gebruikt vuurwerk”, “een verbanddoos”... veel deelnemers aan het spel hadden duidelijk nog flink wat alcohol in hun bloed zitten.

De winnaars: vintage panties en een zaag

Toch zaten er ook verschillenden in de goede hoek met hun ideeën. Een paar mensen noemden dameskleding als de plek waar de eerste advertentie zich zou bevinden, en binnen deze groep zijn er maar liefst drie geplaatst in de eerste minuut van 2015. Eén advertentie hiervan – een ‘Winter Women’s Expedition Parka’ – staat op de nummer drie positie, en een andere is zelfs op een haar na de winnaar geworden. Een advertentie voor ‘Moderne en vintage panties en nylons’ moet in een heuse fotofinish een ‘bandenslijper/doorzager’, geplaatst in de groep Doe-het-zelf en Verbouw, boven zich dulden. Beide advertenties werden een luttele drie seconden na middernacht geplaatst. Chapeau!

De geplaatste items hebben uiteindelijk dus weinig te maken met de feestdagen, zoals velen hadden gegokt. Al past de parka natuurlijk prima in dit koude seizoen, en kan de zaagmachine nog goed van pas komen bij het decimeren van een overbodig geworden dennenboom.

In ieder geval felicitaties voor de winnaar(s) – neem er gerust nog een glaasje champagne op – en ga zo door in de rest van 2015!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Huis verkopen: tips bij het onderhandelen

Huizen en kamers, Verkopen
'Wat is de beste vraagprijs voor een goed onderhandelresultaat?' en andere vragen bij de verkoop van je huis... Als je een serieus bod ontvangt op je huis, kun je gaan onderhandelen. Maar, hoe doe je dat? Afhankelijk van de populariteit van je huis, zul je met één bieder zakendoen of...
Lees verder

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis
Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal...
Lees verder