Onze categorieeën

5 Sinterklaas DIY’s

Feestdagen, Hobby en Vrije tijd

shutterstock_383220889

Toegegeven, ’Sinterklaas DIY’ is een beetje dubbelop. Ongeveer alles aan Sinterklaas is tenslotte ‘doe-het-zelf’. Zo zijn surprises natuurlijk het toppunt van DIY. Maar daarnaast moet je ook de gedichten zelf in elkaar ‘knutselen’ en moeten de cadeautjes worden ingepakt (vooruit, dat kan ook in de winkel) en in een juten zak worden gestopt. En laten we wel wezen: Sint en Piet zelf zijn natuurlijk ook behoorlijk DIY, met die plakbaarden, potten schmink, staffen en al die andere S&P-attributen. Maar als je Sinterklaasavond - en de dagen ervoor - nog een beetje extra leuk aan wilt kleden of extra sfeer wilt geven, waag je dan eens aan een van de DIY-ideeën hieronder.

1. Sint-krans

Het kan soms zo eenvoudig zijn. Verzamel een lijmpistool, een schaar, een lint en wat willekeurige Sintversiersels, zoals pakjes of (nep)snoepgoed; leg het allemaal voor je op tafel, gebruik wat gezond verstand, en je hebt in no-time een krans met Piet & Klaasthema in elkaar geknutseld. Een, eh, Sint kan de was doen.

De benodigdheden kun je allemaal op Marktplaats vinden. Ga voor de krans naar de groep ‘Huis en Inrichting’, klik vervolgens aan de linkerkant van het scherm op ‘Woonaccessoires’, en tenslotte (bovenaan en in het midden) op de rubriek ‘Kransen’. Daar vind je ruim 1.200 exemplaren. Kies maar uit.

Het lijmpistool (en de lijmpatronen hiervoor) vind je in de groep Hobby en Vrij tijd, net als het lint. Het beste gebruik je hier gewoon zoekwoorden (helemaal bovenaan). Voor Sinterklaasdecoraties kun je een kijkje nemen in de rubriek ‘Sinterklaas’.

Zie je het nog niet helemaal voor je? Bekijk dan onderstaand filmpje:

2. Sinterklaasnagels

Wat bestanddelen betreft één van de simpelste DIY’s, je hebt niets meer nodig dan nagellak, basecoat (onderlaag voor de nagellak) en een topcoat (beschermend bovenlaagje). Qua doelgroep is dit ook wat beperkter want het zal vooral de vrouwelijke creatievelingen aanspreken, maar het is evengoed een erg leuke en grappige Sinterklaas DIY. Het eindresultaat ziet er heel geinig uit, terwijl het verrassend weinig moeite of vaardigheid vereist. Gewoon een kwestie van een paar slimme ‘kwaststreken’ zetten, en je bent er al bijna. Kijk zelf maar even, en check de nagellak en bijbehorende ‘coats’ gewoon weer op Marktplaats:

Sinterkaars

Ja, ook hier hebben we voor een ‘short en simple’-oplossing gekozen, maar alweer zonder dat je het zou verwachten. Hoewel het er heel professioneel uitziet en het een hele opgave lijkt om je eigen, gepersonaliseerde kaars te maken, is het bijna kinderlijk eenvoudig. De grootste moeite is nog om zelf leuke Sinterklaastekeningetjes te maken, maar als je er niet uitkomt, kun je natuurlijk altijd een voorbeeld opzoeken of desnoods kleurplaatjes gebruiken. Hoe dan ook, staan de tekeningen eenmaal op papier, dan hoef je ze allen nog maar uit te knippen en omgekeerd tegen een blanco kaars te drukken en hier wat bakpapier overheen te leggen. Strijk hier overheen met een (opgewarmde) strijkbout en je hebt je eigen Sinterklaaskaars! Geloof je het niet? Bekijk dan dit filmpje:

4) Cadeautjes inpakken

We hadden het er al even over, maar het inpakken van cadeautjes is eigenlijk ook al een doe-het-zelf-activiteit. Maar het ene inpakklusje is het andere niet en je kunt hier voor de verandering best wat speciaals van maken, met glitters, strikken, confetti, doorzichtig pakpapier etcetera. Je moet er maar net tijd en zin in hebben, maar je moet toegeven dat het er wel erg bijzonder uitziet. Je wordt al vrolijk als je ernaar kijkt en met zulke mooie verpakkingen maakt het bijna niet meer uit wat voor cadeautje erin zit. Wil je ook flink uitpakken met inpakken? Zie het filmpje hieronder voor wat suggesties…

5) Extra mooie - of uitsloverige? - surprise maken

Je kunt natuurlijk ook gewoon al je DIY-driften loslaten op je surprise en je dagenlang in je kamer opsluiten om je ultieme meesterwerk te creëren. Zoals de man in het filmpje hieronder, die een vernuftige speelautomaat heeft gemaakt voor zijn nichtje. Het is dan alleen even afwachten of je schouderklopjes zal krijgen of als uitslover van het jaar gezien zal worden; wat natuurlijk wel weer mooi materiaal oplevert (voor anderen) voor de gedichten en surprises van volgend jaar.

Je kunt het ook gewoon simpel houden met items als schoenendozen, luciferhoutjes of een bolletje garen. En als je echt geen inspiratie hebt, staan er op YouTube nog 1001 eenvoudige surprise-ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Restyle je huis deze feestdagen, met hulp van interieurstylist Adriana

Feestdagen, Huis en inrichting, Kerstmis
Top! De surprises kunnen weer naar zolder of, als niemand kijkt, de prullenbak in, en rondslingerende juten zakken en Pietenpakken kunnen weer voor een jaar achter slot en grendel. Snel verder naar Kerst en Oud & Nieuw! Dat betekent een boom in de kamer en kerststerren, lichtjes en ballen overal...
Lees verder

De tofste Trabant ooit op Marktplaats: ontdek hem zelf! [VIDEO]

Hobby en Vrije tijd, Kopen, Outdoor en buitenleven, Verhalen, Verkopen
Eventjes speuren op Marktplaats en je pikt er al snel enkele juweeltjes uit. Zoals deze eigenzinnige, té leuke Trabant uit Nijkerk (en Hongarije). De stoere en guitige Trabant was eerder al in dit ‘best of’-lijstje opgenomen, maar dit is zo’n bijzonder bakkie dat hij de spotlight voor zichzelf verdient. Lees...
Lees verder