Onze categorieeën

Tips bij het kopen van een bank

Algemeen, Huis en inrichting, Marktplaats tips en trucs

bankveld
Onze recente zoektocht naar een nieuwe bank bleek een hele onderneming te zijn. Gelukkig heeft het wel een mooie bank opgeleverd. En enige kennis van zaken waar anderen ook hun voordeel mee kunnen doen. Daarom hieronder enkele tips.

1) Nieuw of tweedehands?

Bij een nieuwe bank krijg je garantie en service en weet je dat er niemand anders op heeft gezeten. Daar staat tegenover dat tweedehands bankstellen doorgaans voor een fractie van de (nieuw)prijs worden aangeboden en dat tegenwoordig zelfs verschillende soorten stoffen banken goed schoon te maken zijn. Voor zowel nieuwe als tweedehands banken kun je overigens gewoon op Marktplaats terecht.

2) Zitten zoals thuis

Als je een bank gaat uitproberen, ga dan zitten zoals je dat thuis ook zou doen: lekker ontspannen dus. In kleermakerszit, bijvoorbeeld; of lui onderuitgezakt met een denkbeeldig flesje bier of zakje chips in je handen; of gewoon helemaal languit liggend. Schaam je vooral niet.
Net zo belangrijk: blijf een tijdje zitten. Soms zit je in eerste instantie heerlijk op een bank maar is het na een paar minuten alsof je geradbraakt wordt.

3) Materiaal

Neem je stof, leer, of stof met leatherlook? Alles heeft voor- en nadelen. Stof is vaak wat warmer qua uitstraling, maar sommige soorten zijn lastig schoon te maken of pluizen snel. Leer is stijlvol en makkelijk te reinigen maar is meestal een stuk duurder dan stof. Ook moet je uitkijken met bijvoorbeeld scherpe knopen aan je spijkerbroek. Met leatherlook – of kunstleer - heb je de prijs van stof en de uitstraling van leer, maar dit materiaal kan wat zweterig zijn en schijnt eerder een craquelé-effect, oftewel kleine haarscheurtjes, te gaan vertonen.

4) De juiste vulling

Koop je een nieuwe bank in een meubelzaak, dan kun je vaak kiezen voor verschillende soorten vulling. Veel banken hebben standaard een vulling van polyether. Dit kan in het begin prima zitten, maar na een tijdje kan dit materiaal zodanig inzakken dat het zitcomfort erop achteruitgaat. Vind je dat vervelend, dan kun je kiezen voor koudschuim, dat meer terugveert en op de lange duur minder inzakt dan polyether. Soms is er ook nog een luxere variant van koudschuim beschikbaar, dat van zichzelf iets zachter is.

5) De historie van de bank

Als je een tweedehands bank op het oog hebt, is het een goed idee om bij de verkoper uitgebreid navraag te doen. Is hij geïmpregneerd en/of goed onderhouden? Hebben kinderen of huisdieren het zitmeubel tot hun speelterrein gemaakt? Is er gerookt in huis? Best belangrijke informatie, ook om zaken in perspectief te kunnen zien. Als een bank oud is en veel te verduren heeft gehad, zeggen kleine beschadigingen bijvoorbeeld niet meteen iets over de kwaliteit.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

VOORWAARDEN ‘Winactie Instagram Marktplaats’

Algemeen
  Deze voorwaarden (verder te noemen: de “Voorwaarden”) zijn van toepassing op de "Winactie Instagram" (verder te noemen: de "Actie"). De Actie wordt georganiseerd door Marktplaats B.V. De actieperiode is 18 juni t/m 30 juni 2018. Deelname aan deze actie is gratis. Deelname aan de Actie staat in beginsel uitsluitend...
Lees verder

Verhuizen na kopen nieuw huis: waar moet je aan denken?

Huis en inrichting
Vervelend, hè, zo zonder internet en warm water in je nieuwe huis; maar er is nog meer te regelen. Een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd, dan gaat het nu echt gebeuren. Een nieuwe stap in je leven, wonen in een andere omgeving, een nieuw huis om echt je thuis van te...
Lees verder