Ook zo de buik vol van die standaard BBQ? Ga eens vega!

Ook zo de buik vol van die standaard BBQ? Ga eens vega!
| Rond deze tijd van het jaar word je doodgegooid met BBQ-tips, recepten voor op de barbecue en blogs over hoe je zo hip mogelijk kunt barbecuen. Wat mij opvalt is dat er altijd een enorme hoofdrol is voor vlees in de meeste van deze stukjes. En dat terwijl er steeds meer bekend wordt dat vlees ...

Hoe het heurt: tafeletiquette voor de feestdagen

Hoe het heurt: tafeletiquette voor de feestdagen
| Je wilt geen fashion flater slaan op je chique kerstfeest, maar je wilt natuurlijk ook niet uit de toon vallen tijdens je kerstdiner omdat je niet de juiste tafelmanieren hebt of je bestek verkeerd vast hebt. Ging het op Eerste Kerstdag niet helemaal naar wens, dan kun je met deze tips van verschillende sites (en ...

Van soep tot sap: leef gezonder met deze keukenapparaten

Van soep tot sap: leef gezonder met deze keukenapparaten
| De afgelopen maand heeft voor mij in het teken gestaan van een suikervrij, e-nummervrij en alcoholvrij leven. Het idee kwam van mijn vriend en hoewel ik in eerste instantie niet stond te springen om mee te doen, ben ik deze challenge toch aangegaan. Want alleen in de praktijk kan ik erachter komen waar de kunstmatige ...

Tijd voor een winterse hap, met stamppot, snert, of heerlijke sukadelap

Tijd voor een winterse hap, met stamppot, snert, of heerlijke sukadelap
| Vroeger was ik niet zo’n liefhebber van al die winterse kost. Boerenkool, zuurkool, andijvie, spruitjes… Nee, stamppot was het niet voor mij. Snert ging nog wel, maar dan zonder rookworst. Nu is het een heel ander verhaal, deels door mijn veranderde smaak maar ook vanwege (soms laat ontdekte) heerlijke recepten van mijn moeder, schoonmoeder, en ...

Drie tips voor hobbykoks, thuis-chefs, en casual kokers

Drie tips voor hobbykoks, thuis-chefs, en casual kokers
| Het eten is bij ons thuis bepaald niet exclusief, of ingewikkeld bereid. We hebben geen exotische groente, gepocheerde of gekonfijte ditjes en datjes, of urenlang in de pan gesudderd vlees. Ook zul je een bedje van spinazie bij ons niet snel tegenkomen: we kwakken ons voedsel liefst zonder opsmuk op de borden. Toch vinden we ...